De printer werkt door gebruik te maken van afbreekbaar materiaal waarmee een structuur van levende cellen wordt geprint. De speciaal ontworpen 3d-printer kan levende spieren, kraakbeen en bot printen om bijvoorbeeld oorlogswonden te herstellen.

De lichaamsdelen zijn nu alleen getest bij proefdieren, maar The Guardian schrijft dat er ook al een baby-oor uit de printer gekomen is. Na de transplantatie van de 3d-geprinte lichaamsdelen maakt het lichaam vervolgens zelf kraakbeen aan.

Dit werd door de onderzoekers getest door een oor onderhuids aan te brengen bij muizen. Ook bij geprinte spieren werd er na twee weken ontwikkeling van de zenuwen gezien. Bij het aanbrengen van delen van de schedel bij ratten werd er na vijf maanden eigen botweefsel aangemaakt door het lichaam.

Na de eerste stap van het printen van kraakbeen en botten willen de onderzoekers in de toekomst ook weefsel en organen gaan printen. Hierdoor moeten de cellen wel langer meegaan, want de levensduur is nog beperkt.

De printer werkt door gebruik te maken van afbreekbaar materiaal waarmee een structuur van levende cellen wordt geprint. De speciaal ontworpen 3d-printer kan levende spieren, kraakbeen en bot printen om bijvoorbeeld oorlogswonden te herstellen.De lichaamsdelen zijn nu alleen getest bij proefdieren, maar The Guardian schrijft dat er ook al een baby-oor uit de printer gekomen is. Na de transplantatie van de 3d-geprinte lichaamsdelen maakt het lichaam vervolgens zelf kraakbeen aan. Dit werd door de onderzoekers getest door een oor onderhuids aan te brengen bij muizen. Ook bij geprinte spieren werd er na twee weken ontwikkeling van de zenuwen gezien. Bij het aanbrengen van delen van de schedel bij ratten werd er na vijf maanden eigen botweefsel aangemaakt door het lichaam.Na de eerste stap van het printen van kraakbeen en botten willen de onderzoekers in de toekomst ook weefsel en organen gaan printen. Hierdoor moeten de cellen wel langer meegaan, want de levensduur is nog beperkt.