Studio Appropriate Audiences heeft een 3D-printer van het merk Makerbot omgebouwd, door de printkop te vervangen door een mechanisme meet een tatoeëernaald. De afbeelding die in de huid moet worden gezet kan via een scanner worden ingelezen. Daarna wordt er een naaldenplan gemaakt, waarmee de naald zijn werk kan doen. De machine kan maximaal 150 prikjes per seconde geven.

Contouren

Bij het zetten van een tattoe is het zaak, dat de naald niet te diep in het lichaam doordringt. Via sensoren wordt dat geregeld. De meetopnemers stellen vast hoe de curves van het menselijk lichaam lopen en daarop wordt het tracé van de naald afgestemd.

Cultuur

Het idee voor de machine ontstond tijdens een project, bestaande uit een serie Remix Workshops, dat was georganiseerd door het Franse ministerie van cultuur. Het eerste prototype van de machine was al na 8 uur klaar, daarna is het ontwerp verder verfijnd.

Bron: Automatiseringgids

Studio Appropriate Audiences heeft een 3D-printer van het merk Makerbot omgebouwd, door de printkop te vervangen door een mechanisme meet een tatoeëernaald. De afbeelding die in de huid moet worden gezet kan via een scanner worden ingelezen. Daarna wordt er een naaldenplan gemaakt, waarmee de naald zijn werk kan doen. De machine kan maximaal 150 prikjes per seconde geven.ContourenBij het zetten van een tattoe is het zaak, dat de naald niet te diep in het lichaam doordringt. Via sensoren wordt dat geregeld. De meetopnemers stellen vast hoe de curves van het menselijk lichaam lopen en daarop wordt het tracé van de naald afgestemd.CultuurHet idee voor de machine ontstond tijdens een project, bestaande uit een serie Remix Workshops, dat was georganiseerd door het Franse ministerie van cultuur. Het eerste prototype van de machine was al na 8 uur klaar, daarna is het ontwerp verder verfijnd. Bron: Automatiseringgids