De Nederlandse retailer Hema gaat sieraden verkopen die vervaardigd worden met een 3D-printer. Daarvoor is de warenhuisketen in zee gegaan met Zazzy, eveneens een Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in 3D-printing. Zazzy laat de juwelen in de VS produceren.

Op de site van Hema zal je de juwelen kunnen personaliseren: er is de keuze uit nylon, metaal of roestvrij staal in verschillende kleuren, en in 8 tekens kan je een naam of symbool - een hartje, hashtag, apestaartje of sterretje - toevoegen. 15 tot 20 dagen later zal het juweeltje de consument bereiken, schrijft De Telegraaf.

Naast juwelen gaat Hema ook 3D-geprinte smartphonehoesjes voor de nieuwste iPhones of Samsung Galaxy's aan de man brengen. Daarvoor wordt samengewerkt met een niet nader genoemd ander 3D-printingbedrijf. Op termijn wil de keten nog meer 3D-producten verkopen, ook in het buitenland.

De Nederlandse retailer Hema gaat sieraden verkopen die vervaardigd worden met een 3D-printer. Daarvoor is de warenhuisketen in zee gegaan met Zazzy, eveneens een Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in 3D-printing. Zazzy laat de juwelen in de VS produceren. Op de site van Hema zal je de juwelen kunnen personaliseren: er is de keuze uit nylon, metaal of roestvrij staal in verschillende kleuren, en in 8 tekens kan je een naam of symbool - een hartje, hashtag, apestaartje of sterretje - toevoegen. 15 tot 20 dagen later zal het juweeltje de consument bereiken, schrijft De Telegraaf. Naast juwelen gaat Hema ook 3D-geprinte smartphonehoesjes voor de nieuwste iPhones of Samsung Galaxy's aan de man brengen. Daarvoor wordt samengewerkt met een niet nader genoemd ander 3D-printingbedrijf. Op termijn wil de keten nog meer 3D-producten verkopen, ook in het buitenland.