Next Media Animation is een Taiwanese nieuwszender op het internet die belangrijke nieuwsfeiten reconstrueert met 3D-animaties. Ook van de aanslag in Luik hebben ze een 3D-videoverslag gemaakt.

De dood van Steve Jobs , de val van Khadaffi, de affaires van beroemdheden als Tiger Woods of Dominique Strauss-Kahn, het Taiwanese bedrijf NMA.tv (Next Media Animation) bericht erover op een eigenzinnige manier. Het legt er zich op toe belangrijke nieuwsberichten visueel te ondersteunen. Maar omdat de eigenlijke feiten meestal gebeuren zonder dat er een camera in de buurt is om ze te filmen, laten ze in hun nieuwsfilmpjes 3D-geanimeerde figuren de plaats innemen van de belangrijkste protagonisten om de feiten na te spelen.

De filmpjes van NMA.tv zijn vaak satirisch van inslag - bekijk bijvoorbeeld dit filmpje over de Belgische crisis - en getuigen niet altijd van de beste smaak, maar ze zijn wel populair op het internet. En de mensen die verantwoordelijk zijn voor de 3D-computeranimaties werken snel, want meestal staan hun video's al de dag na belangrijke gebeurtenissen op het internet. Ook het filmpje over de aanslag in Luik werd een dag na de feiten gepost. In dit korte videoverslag hebben de makers ook gefilmde beelden gebruikt.

Next Media Animation is een Taiwanese nieuwszender op het internet die belangrijke nieuwsfeiten reconstrueert met 3D-animaties. Ook van de aanslag in Luik hebben ze een 3D-videoverslag gemaakt. De dood van Steve Jobs , de val van Khadaffi, de affaires van beroemdheden als Tiger Woods of Dominique Strauss-Kahn, het Taiwanese bedrijf NMA.tv (Next Media Animation) bericht erover op een eigenzinnige manier. Het legt er zich op toe belangrijke nieuwsberichten visueel te ondersteunen. Maar omdat de eigenlijke feiten meestal gebeuren zonder dat er een camera in de buurt is om ze te filmen, laten ze in hun nieuwsfilmpjes 3D-geanimeerde figuren de plaats innemen van de belangrijkste protagonisten om de feiten na te spelen. De filmpjes van NMA.tv zijn vaak satirisch van inslag - bekijk bijvoorbeeld dit filmpje over de Belgische crisis - en getuigen niet altijd van de beste smaak, maar ze zijn wel populair op het internet. En de mensen die verantwoordelijk zijn voor de 3D-computeranimaties werken snel, want meestal staan hun video's al de dag na belangrijke gebeurtenissen op het internet. Ook het filmpje over de aanslag in Luik werd een dag na de feiten gepost. In dit korte videoverslag hebben de makers ook gefilmde beelden gebruikt.