Lancom introduceert in maart volgend jaar een router die naast een adsl2+ modem ook een isdn-modem, een gps-ontvanger én een umts-modem aan boord heeft. De 3g-aansluiting neemt de internetaansluiting over, wanneer bijvoorbeeld het adsl-signaal wegvalt.

Een router voor zakelijk gebruik moet redundantie voorop stellen. En dat is met deze Lancom 1751 zeker het geval. Wanneer de adsl-verbinding niet tot stand komt, neemt de umts/hsdpa of edge-technologie het over. De geïntegreerde umts-modem levert tot 7,2 Mbps downstream en tot 2 Mbps upstream. In gebieden waar geen umts-dekking is, levert de edge/gprs-verbinding tot 240 kbps.

De ingebouwde isdn-aansluiting dubbelt als 'self-callback' systeem: in combinatie met de gps-localisatiebepaler een antidiefstaltool dus. Het gaat om een router voor de zakelijke markt, dus uiteraard zijn dingen als vpn en voip ondersteund.

Eerder wist Thomson ons overigens ook al te melden dat ze bezig zijn met adsl-gateways waarin een umts-kaart geschoven kan worden: een redundant reddingsmiddel voor de adsl-aansluiting.

Lancom introduceert in maart volgend jaar een router die naast een adsl2+ modem ook een isdn-modem, een gps-ontvanger én een umts-modem aan boord heeft. De 3g-aansluiting neemt de internetaansluiting over, wanneer bijvoorbeeld het adsl-signaal wegvalt. Een router voor zakelijk gebruik moet redundantie voorop stellen. En dat is met deze Lancom 1751 zeker het geval. Wanneer de adsl-verbinding niet tot stand komt, neemt de umts/hsdpa of edge-technologie het over. De geïntegreerde umts-modem levert tot 7,2 Mbps downstream en tot 2 Mbps upstream. In gebieden waar geen umts-dekking is, levert de edge/gprs-verbinding tot 240 kbps. De ingebouwde isdn-aansluiting dubbelt als 'self-callback' systeem: in combinatie met de gps-localisatiebepaler een antidiefstaltool dus. Het gaat om een router voor de zakelijke markt, dus uiteraard zijn dingen als vpn en voip ondersteund. Eerder wist Thomson ons overigens ook al te melden dat ze bezig zijn met adsl-gateways waarin een umts-kaart geschoven kan worden: een redundant reddingsmiddel voor de adsl-aansluiting.