Er is een mobiel internetaanbod (3G) voor studenten gelanceerd. Het gaat om een samenwerking tussen het Antwerpse Signpost, it-reseller en -dienstenleverancier met focus op de onderwijswereld, en Belgacom-dochter Proximus.

Voor 20 euro per maand krijg je een downloadlimiet van 1,2 gigabyte. De benodigde usb-dongle krijgen de studenten gratis. Surfen in het buitenland, roaming, is met het aanbod wel niet mogelijk.

"Het is een uitbreiding van het internetaanbod dat we eind 2008 lanceerden met Proximus en de KU Leuven, Kotnet 3G", vertelt Werner Viaenen, chief operations officer van Signpost. "Voortaan zal ook de rest van de Belgische studenten voor 3G-internet bij Signpost terecht kunnen." Viaene laat zich ook ontvallen dat binnenkort met Belgacom waarschijnlijk ook een (tijdelijke) adsl-actie voor studenten zal worden gelanceerd. "Al is dat nog niet definitief beklonken..."

Voor Signpost, dat de voorbije jaren alleen hard- en software verdeelde voor de onderwijswereld, is het een terugkeer naar het internet. In het verleden had het, in samenwerking met Full Telecom, al een voordelig adsl-pakket in huis, Academic Broadband. Maar Full Telecom werd, met voordelig studentenpakket en al, verkocht aan Scarlet. En dat werd vorig jaar overgenomen door... Belgacom.

Meer over ICT in het onderwijs in het volgende nummer van Data News.

Er is een mobiel internetaanbod (3G) voor studenten gelanceerd. Het gaat om een samenwerking tussen het Antwerpse Signpost, it-reseller en -dienstenleverancier met focus op de onderwijswereld, en Belgacom-dochter Proximus. Voor 20 euro per maand krijg je een downloadlimiet van 1,2 gigabyte. De benodigde usb-dongle krijgen de studenten gratis. Surfen in het buitenland, roaming, is met het aanbod wel niet mogelijk. "Het is een uitbreiding van het internetaanbod dat we eind 2008 lanceerden met Proximus en de KU Leuven, Kotnet 3G", vertelt Werner Viaenen, chief operations officer van Signpost. "Voortaan zal ook de rest van de Belgische studenten voor 3G-internet bij Signpost terecht kunnen." Viaene laat zich ook ontvallen dat binnenkort met Belgacom waarschijnlijk ook een (tijdelijke) adsl-actie voor studenten zal worden gelanceerd. "Al is dat nog niet definitief beklonken..." Voor Signpost, dat de voorbije jaren alleen hard- en software verdeelde voor de onderwijswereld, is het een terugkeer naar het internet. In het verleden had het, in samenwerking met Full Telecom, al een voordelig adsl-pakket in huis, Academic Broadband. Maar Full Telecom werd, met voordelig studentenpakket en al, verkocht aan Scarlet. En dat werd vorig jaar overgenomen door... Belgacom. Meer over ICT in het onderwijs in het volgende nummer van Data News.