Nieuwe cijfers van de International Telecommunications Union (ITU) maken gewag van 4,6 miljard mobiele abonnees tegen eind 2009.

Uit de statistieken van ITU moet ook blijken dat het aantal mobiele breedbandabonnees zal afklokken boven de 600 miljoen, wat meer is dan het totale aantal vaste breedbandabonnees in 2008.

Meer dan een kwart van de wereldbevolking is intussen online, en maakt gebruik van het internet. Steeds meer mensen kiezen daarbij voor fixed broadband: van 150 miljoen in 2004, tot meer dan 500 miljoen in 2009.

Maar de groei van snel internet in de ontwikkelde landen, contrasteert sterk met de groei in de derde wereld. In Afrika is er maar één breedbandabonnee per 1000 inwoners. In Europa zijn er dat 200 per 1000 inwoners.

De relatieve prijs voor breedbanddiensten is het hoogste op het zwarte continent, terwijl net daar de mensen leven met het laagste inkomen. China is anno 2009 de grootste breedbandmarkt, en laat voor het eerst de Verenigde Staten achter zich.

De ITU schat dat drie kwart van de gezinnen een televisie in huis heeft, en dat ongeveer 2 miljard mensen toegang heeft tot een computer. Volgens de organisatie is er nog een enorm potentieel in de ontwikkelingslanden, nu de convergentie van tv (die al ingeburgerd is), internet en gsm stilaan realiteit wordt.

Nieuwe cijfers van de International Telecommunications Union (ITU) maken gewag van 4,6 miljard mobiele abonnees tegen eind 2009. Uit de statistieken van ITU moet ook blijken dat het aantal mobiele breedbandabonnees zal afklokken boven de 600 miljoen, wat meer is dan het totale aantal vaste breedbandabonnees in 2008. Meer dan een kwart van de wereldbevolking is intussen online, en maakt gebruik van het internet. Steeds meer mensen kiezen daarbij voor fixed broadband: van 150 miljoen in 2004, tot meer dan 500 miljoen in 2009. Maar de groei van snel internet in de ontwikkelde landen, contrasteert sterk met de groei in de derde wereld. In Afrika is er maar één breedbandabonnee per 1000 inwoners. In Europa zijn er dat 200 per 1000 inwoners. De relatieve prijs voor breedbanddiensten is het hoogste op het zwarte continent, terwijl net daar de mensen leven met het laagste inkomen. China is anno 2009 de grootste breedbandmarkt, en laat voor het eerst de Verenigde Staten achter zich. De ITU schat dat drie kwart van de gezinnen een televisie in huis heeft, en dat ongeveer 2 miljard mensen toegang heeft tot een computer. Volgens de organisatie is er nog een enorm potentieel in de ontwikkelingslanden, nu de convergentie van tv (die al ingeburgerd is), internet en gsm stilaan realiteit wordt.