Een bende Nederlanders sloeg toe in maart 2013. Ze hebben onder meer gsm's - voornamelijk iPhones - gestolen in Oostende, Knokke, Brugge en Turnhout.

Armand B. (42) kon enkele maanden later in Duitsland ingerekend worden. In augustus werd hij aan België uitgeleverd.

De broers Cornelis en Marco P. (44) werden in september in Nederland opgepakt. Ook zij bleven tot aan het proces in de cel.

Cornelis P. en Armand B. bekenden een aantal diefstallen. Ze liepen bovendien al eerdere veroordelingen op. De derde beklaagde hield tot op het proces zijn onschuld staande en beschikte nog over een blanco strafblad. "Die naam komt eigenlijk amper voor in het dossier", pleitte zijn advocaat Kris Vincke. "Hij is ook niet te zien op de camerabeelden. Hij wordt gewoon via zijn broer 'Kees' aan de feiten gelinkt."

De rechter veroordeelde Cornelis P. uiteindelijk tot een effectieve gevangenisstraf van 48 maanden. Armand B. kreeg 40 maanden effectieve celstraf. Marco P. kreeg dezelfde straf met uitstel. (Belga/MI)

Een bende Nederlanders sloeg toe in maart 2013. Ze hebben onder meer gsm's - voornamelijk iPhones - gestolen in Oostende, Knokke, Brugge en Turnhout. Armand B. (42) kon enkele maanden later in Duitsland ingerekend worden. In augustus werd hij aan België uitgeleverd. De broers Cornelis en Marco P. (44) werden in september in Nederland opgepakt. Ook zij bleven tot aan het proces in de cel. Cornelis P. en Armand B. bekenden een aantal diefstallen. Ze liepen bovendien al eerdere veroordelingen op. De derde beklaagde hield tot op het proces zijn onschuld staande en beschikte nog over een blanco strafblad. "Die naam komt eigenlijk amper voor in het dossier", pleitte zijn advocaat Kris Vincke. "Hij is ook niet te zien op de camerabeelden. Hij wordt gewoon via zijn broer 'Kees' aan de feiten gelinkt." De rechter veroordeelde Cornelis P. uiteindelijk tot een effectieve gevangenisstraf van 48 maanden. Armand B. kreeg 40 maanden effectieve celstraf. Marco P. kreeg dezelfde straf met uitstel. (Belga/MI)