Op 3 jaar tijd noteert Agoria, federatie van de technologische sector, een groei van 30 procent in het aantal startende studenten aan Nederlandstalige ict-richtingen.

Agoria polste bij de Nederlandstalige hogescholen en universiteiten naar het aantal studenten dat in een ict-richting start. Een 'ict-richting' is niet enkel toegepaste informatica - hoewel die met 40 procent de grootste groep ict-studenten aantrekt - maar ook bijvoorbeeld handelsingenieur in de beleidsinformatica of de richting grafische en digitale media.

In totaal starten 2700 studenten in een Nederlandstalige ict-richting. Dat is 4 procent meer dan vorig jaar en op 3 jaar tijd zelfs een aangroei van 30 procent. Iets waarover Agoria natuurlijk zeer te spreken is, gezien de volgens eigen tellingen 14.250 vacatures op de ict-arbeidsmarkt.

Agoria was bij het publiceren van het eigen persbericht niet onmiddellijk beschikbaar om ook Franstalige of volledige, Belgische cijfers te geven.

Op 3 jaar tijd noteert Agoria, federatie van de technologische sector, een groei van 30 procent in het aantal startende studenten aan Nederlandstalige ict-richtingen. Agoria polste bij de Nederlandstalige hogescholen en universiteiten naar het aantal studenten dat in een ict-richting start. Een 'ict-richting' is niet enkel toegepaste informatica - hoewel die met 40 procent de grootste groep ict-studenten aantrekt - maar ook bijvoorbeeld handelsingenieur in de beleidsinformatica of de richting grafische en digitale media. In totaal starten 2700 studenten in een Nederlandstalige ict-richting. Dat is 4 procent meer dan vorig jaar en op 3 jaar tijd zelfs een aangroei van 30 procent. Iets waarover Agoria natuurlijk zeer te spreken is, gezien de volgens eigen tellingen 14.250 vacatures op de ict-arbeidsmarkt. Agoria was bij het publiceren van het eigen persbericht niet onmiddellijk beschikbaar om ook Franstalige of volledige, Belgische cijfers te geven.