Het Taiwanese Foxconn gaat het komende jaar 300.000 tot 400.000 extra werknemers aanwerven.

Foxconn heeft nu al 900.000 mensen in dienst en wil het totaal op 1,3 miljoen brengen. Het bedrijf assembleert de iPhone en maakt ook onderdelen voor onder meer computerfabrikant Dell en gsm-producent Nokia.

Het bedrijf heeft het extra personeel nodig om de productie op te vangen, maar ook omdat het aantal overuren aan banden werd gelegd in China. "We willen onze werknemers meer vrije tijd geven", aldus ceo Terry Gou. Het bedrijf kende dit jaar al elf zelfmoorden, die wellicht aan de hoge werkdruk kunnen worden gelinkt.

De aanwervingen zullen voornamelijk in de centrale provincies van China gebeuren.

Bron: Belga

Het Taiwanese Foxconn gaat het komende jaar 300.000 tot 400.000 extra werknemers aanwerven. Foxconn heeft nu al 900.000 mensen in dienst en wil het totaal op 1,3 miljoen brengen. Het bedrijf assembleert de iPhone en maakt ook onderdelen voor onder meer computerfabrikant Dell en gsm-producent Nokia. Het bedrijf heeft het extra personeel nodig om de productie op te vangen, maar ook omdat het aantal overuren aan banden werd gelegd in China. "We willen onze werknemers meer vrije tijd geven", aldus ceo Terry Gou. Het bedrijf kende dit jaar al elf zelfmoorden, die wellicht aan de hoge werkdruk kunnen worden gelinkt. De aanwervingen zullen voornamelijk in de centrale provincies van China gebeuren. Bron: Belga