Minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) heeft beslist om de budgetten voor dyslexiesoftware in scholen gevoelig op te trekken. Bij de opstart in 2009 was 25.000 euro voorzien, maar Smet besliste nu 394.000 euro extra vrij te maken.

Dat liet hij weten aan Vlaams parlementslid en partijgenote Kathleen Deckx. Deckx dringt al langer aan op extra middelen en reageert dan ook erg tevreden op het nieuws. De oude budgetten lagen immers veel te laag, waardoor ouders zelf dure software gingen aankopen. "Van de 1.213 geldige aanvragen die het ministerie van Onderwijs ontving, konden er slechts 38 scholen gesubsidieerd worden", verduidelijkt ze.

Deckx kreeg van de minister ook te horen dat hij 230.000 euro extra vrijmaakt voor de ondersteuning van vzw Dieslektikus, die hand- en werkboeken aanpast voor kinderen met een beperking in schriftelijke communicatie. "Deze extra inspanningen zullen er mee voor zorgen dat heel wat kinderen met dyslexie makkelijker mee kunnen in de klas en hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen", besluit ze.

Bron: Belga

Minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) heeft beslist om de budgetten voor dyslexiesoftware in scholen gevoelig op te trekken. Bij de opstart in 2009 was 25.000 euro voorzien, maar Smet besliste nu 394.000 euro extra vrij te maken. Dat liet hij weten aan Vlaams parlementslid en partijgenote Kathleen Deckx. Deckx dringt al langer aan op extra middelen en reageert dan ook erg tevreden op het nieuws. De oude budgetten lagen immers veel te laag, waardoor ouders zelf dure software gingen aankopen. "Van de 1.213 geldige aanvragen die het ministerie van Onderwijs ontving, konden er slechts 38 scholen gesubsidieerd worden", verduidelijkt ze. Deckx kreeg van de minister ook te horen dat hij 230.000 euro extra vrijmaakt voor de ondersteuning van vzw Dieslektikus, die hand- en werkboeken aanpast voor kinderen met een beperking in schriftelijke communicatie. "Deze extra inspanningen zullen er mee voor zorgen dat heel wat kinderen met dyslexie makkelijker mee kunnen in de klas en hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen", besluit ze. Bron: Belga