Een hackersvereniging die zichzelf 'D33Ds Company' noemt, heeft de wachtwoorden van ruim 450.000 Yahoo-accounts online gegooid.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de schier onophoudelijke stroom van gehackte diensten. Deze keer is Yahoo aan de beurt. Veel is er nog niet bekend over deze nieuwe hack, maar vermoedelijk drongen hackers via een 'sql injection' binnen in de systemen van de Yahoo Voice-dienst. Het resultaat zijn meer dan 450.000 namen en wachtwoorden van Yahoo-accounts die nu op straat liggen.

Het meest alarmerende is volgens beveiligingsbedrijf TrustedSec dat ook nu de wachtwoorden niet versleuteld opgeslagen werden. Overigens zijn in het gelekte document niet alleen Yahoo.com e-mailadressen terug te vinden, maar ook gmail.com, aol.com en andere adressen die gebruikt werden om in te loggen. Als je dus een Yahoo Voice gebruiker bent, of weet dat je op z'n minst één keer de dienst uitgeprobeerd hebt, dan doe je er best aan om nu meteen je wachtwoord te wijzigen. Een officiële reactie van Yahoo is er nog niet.

Een hackersvereniging die zichzelf 'D33Ds Company' noemt, heeft de wachtwoorden van ruim 450.000 Yahoo-accounts online gegooid. Er lijkt maar geen einde te komen aan de schier onophoudelijke stroom van gehackte diensten. Deze keer is Yahoo aan de beurt. Veel is er nog niet bekend over deze nieuwe hack, maar vermoedelijk drongen hackers via een 'sql injection' binnen in de systemen van de Yahoo Voice-dienst. Het resultaat zijn meer dan 450.000 namen en wachtwoorden van Yahoo-accounts die nu op straat liggen. Het meest alarmerende is volgens beveiligingsbedrijf TrustedSec dat ook nu de wachtwoorden niet versleuteld opgeslagen werden. Overigens zijn in het gelekte document niet alleen Yahoo.com e-mailadressen terug te vinden, maar ook gmail.com, aol.com en andere adressen die gebruikt werden om in te loggen. Als je dus een Yahoo Voice gebruiker bent, of weet dat je op z'n minst één keer de dienst uitgeprobeerd hebt, dan doe je er best aan om nu meteen je wachtwoord te wijzigen. Een officiële reactie van Yahoo is er nog niet.