De ontwikkeling van Centera wordt bij de Mechelse vestiging van EMC stopgezet en naar het buitenland verplaatst.

Het bericht staat op de website van It professional en wordt ons bevestigd door EMC. "We blijven zoeken naar kostenbesparingen en efficiëntie", zegt de Amerikaan Bob Thibault, vice president Centera product engineering bij EMC. De Mechelse ontwikkelingafdeling voor opslagtechnologie Centera, 49 mensen sterk, wordt in 2009 zo volledig opgedoekt. Het gaat om veel technische profielen, maar ook enkele ondersteunende functies. Aan EMC Zaventem/Diegem, dat de verkoop en dienstverlening in ons land verzorgt, wordt niet geraakt. Daar werken nog eens 135 mensen (los van EMC-dochter VMware). In Luxemburg heeft EMC Belux 33 werknemers.

De Centera-ontwikkeling wordt volledig naar het buitenland verplaatst, naar ontwikkelteams in de Verenigde Staten, Rusland en India. Thibault wil het zo niet gezegd hebben, maar de beslissing is het einde van een Belgisch tijdperk bij EMC. De technologie van het in 2001 overgenomen Filepool, uit Sint-Katelijne Waver, vormde immers het hart van de succesvolle technologie Centera.

De ontwikkeling van Centera wordt bij de Mechelse vestiging van EMC stopgezet en naar het buitenland verplaatst. Het bericht staat op de website van It professional en wordt ons bevestigd door EMC. "We blijven zoeken naar kostenbesparingen en efficiëntie", zegt de Amerikaan Bob Thibault, vice president Centera product engineering bij EMC. De Mechelse ontwikkelingafdeling voor opslagtechnologie Centera, 49 mensen sterk, wordt in 2009 zo volledig opgedoekt. Het gaat om veel technische profielen, maar ook enkele ondersteunende functies. Aan EMC Zaventem/Diegem, dat de verkoop en dienstverlening in ons land verzorgt, wordt niet geraakt. Daar werken nog eens 135 mensen (los van EMC-dochter VMware). In Luxemburg heeft EMC Belux 33 werknemers. De Centera-ontwikkeling wordt volledig naar het buitenland verplaatst, naar ontwikkelteams in de Verenigde Staten, Rusland en India. Thibault wil het zo niet gezegd hebben, maar de beslissing is het einde van een Belgisch tijdperk bij EMC. De technologie van het in 2001 overgenomen Filepool, uit Sint-Katelijne Waver, vormde immers het hart van de succesvolle technologie Centera.