De volgende versie van de Apple iPad zal lte ondersteunen.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van eigen bronnen. Lte is mobiele technologie van de vierde generatie. Die is momenteel nog niet uitgerold in ons land, maar Belgacom, KPN Group Belgium (Base), Mobistar en een nog niet nader genoemde Aziatische speler hebben daarvoor wel al licenties aangekocht.

Dat de 4G-ondersteuning niet eerst naar de iPhone komt, zou mogelijk zijn omdat de iPad een grotere batterij heeft dan de iPhone, waardoor die gemakkelijker de energie-eisen van 4G kan opvangen. In de VS zijn grote telecomspelers als AT&T en Verizon eigen 4G-netwerken aan het uitrollen.

Verder zijn er de al eerder gemelde geruchten: de iPad 3 zou een scherm krijgen met een hogere resolutie en een quadcore-chip, waardoor er sneller tussen de applicaties geswitcht zou kunnen worden.

Volgens Bloomberg komt de iPad 3 er al aan in maart. De productie zou al van start gegaan zijn.

De volgende versie van de Apple iPad zal lte ondersteunen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van eigen bronnen. Lte is mobiele technologie van de vierde generatie. Die is momenteel nog niet uitgerold in ons land, maar Belgacom, KPN Group Belgium (Base), Mobistar en een nog niet nader genoemde Aziatische speler hebben daarvoor wel al licenties aangekocht. Dat de 4G-ondersteuning niet eerst naar de iPhone komt, zou mogelijk zijn omdat de iPad een grotere batterij heeft dan de iPhone, waardoor die gemakkelijker de energie-eisen van 4G kan opvangen. In de VS zijn grote telecomspelers als AT&T en Verizon eigen 4G-netwerken aan het uitrollen. Verder zijn er de al eerder gemelde geruchten: de iPad 3 zou een scherm krijgen met een hogere resolutie en een quadcore-chip, waardoor er sneller tussen de applicaties geswitcht zou kunnen worden. Volgens Bloomberg komt de iPad 3 er al aan in maart. De productie zou al van start gegaan zijn.