Volgens een Indische krant wil Infosys Technologies 5.000 banen schrappen. Het op één na grootste Indische IT-bedrijf moet besparen op de operationele kosten.

Bij Infosys moeten ongeveer 3 à 4 percent van de 151.000 werknemers onmiddellijk vertrekken. Het gaat om de minst performante werknemers, zo schrijft de Indische zakenkrant The Economist Times. Het is niet de eerste keer dat het management van het IT-bedrijf een werknemer-onvriendelijke beslissing neemt. Enkele maanden geleden bevroor Infosys de salarissen met als redenen de slechte marktomstandigheden en onvoldoende inzicht in de korte termijngroei.

Door de groeivertraging op de belangrijke markten voor outsourcing in de VS en Europa heeft Infosys het steeds moeilijker om te blijven groeien. Met een voorspelde omzetgroei van ongeveer 5 percent voor het jaar tot en met maart 2013 verkeert Infosys volgens de krant in de onderste regionen van de top IT-bedrijven in India. Analisten verwachten dat Infosys de groei nog naar beneden zal bijstellen als het op 11 januari de resultaten bekendmaakt van het derde kwartaal.

Infosys stond vorig jaar in de top tien van meest prestigieuze IT-bedrijven.

UPDATE: Infosys ontkent dat het 5.000 banen wil schrappen Het Indiase Infosys Technologies erkent dat het een aantal werknemers die niet voldoen wil ontslaan, maar ontkent dat het om 5.000 banen gaat. "Sommigen zullen moeten vertrekken in het kader van een evaluatie, maar dat gebeurt elk jaar en heeft niets te maken met ontslagen", luidt het bij Infosys.


Ludo Schildermans

Volgens een Indische krant wil Infosys Technologies 5.000 banen schrappen. Het op één na grootste Indische IT-bedrijf moet besparen op de operationele kosten. Bij Infosys moeten ongeveer 3 à 4 percent van de 151.000 werknemers onmiddellijk vertrekken. Het gaat om de minst performante werknemers, zo schrijft de Indische zakenkrant The Economist Times. Het is niet de eerste keer dat het management van het IT-bedrijf een werknemer-onvriendelijke beslissing neemt. Enkele maanden geleden bevroor Infosys de salarissen met als redenen de slechte marktomstandigheden en onvoldoende inzicht in de korte termijngroei. Door de groeivertraging op de belangrijke markten voor outsourcing in de VS en Europa heeft Infosys het steeds moeilijker om te blijven groeien. Met een voorspelde omzetgroei van ongeveer 5 percent voor het jaar tot en met maart 2013 verkeert Infosys volgens de krant in de onderste regionen van de top IT-bedrijven in India. Analisten verwachten dat Infosys de groei nog naar beneden zal bijstellen als het op 11 januari de resultaten bekendmaakt van het derde kwartaal. Infosys stond vorig jaar in de top tien van meest prestigieuze IT-bedrijven. UPDATE: Infosys ontkent dat het 5.000 banen wil schrappen Het Indiase Infosys Technologies erkent dat het een aantal werknemers die niet voldoen wil ontslaan, maar ontkent dat het om 5.000 banen gaat. "Sommigen zullen moeten vertrekken in het kader van een evaluatie, maar dat gebeurt elk jaar en heeft niets te maken met ontslagen", luidt het bij Infosys. Ludo Schildermans