De Roost Smart battery lijkt op een doodgewone 9 volt batterij uit de meeste rookdetectors maar ze communiceert met behulp van een internetverbinding met je smartphone. Zo kan je meldingen van de detector laten toekomen op je telefoon, of het geluid uitzetten bij een vals alarm. Een batterij kost net geen 35 dollar en zou tot vijf jaar meegaan.

Roost haalde eerder al een miljoen euro aan zaaikapitaal op waarna een test op kickstarter de leefbaarheid moest testen. Vandag haalt het bedrijf 5,5 miljoen dollar (4,9 miljoen euro) op bij een investeringsronde geleid door RPM Ventures. Die laatste is een dochter van USAA, een grote financiële groep in de VS met flink wat verzekeringsactiviteiten.

De Roost Smart battery lijkt op een doodgewone 9 volt batterij uit de meeste rookdetectors maar ze communiceert met behulp van een internetverbinding met je smartphone. Zo kan je meldingen van de detector laten toekomen op je telefoon, of het geluid uitzetten bij een vals alarm. Een batterij kost net geen 35 dollar en zou tot vijf jaar meegaan.Roost haalde eerder al een miljoen euro aan zaaikapitaal op waarna een test op kickstarter de leefbaarheid moest testen. Vandag haalt het bedrijf 5,5 miljoen dollar (4,9 miljoen euro) op bij een investeringsronde geleid door RPM Ventures. Die laatste is een dochter van USAA, een grote financiële groep in de VS met flink wat verzekeringsactiviteiten.