Vijf fel gehypete smartphones die niet aan de verwachtingen konden voldoen.

Palm Pre De Palm Pre had een multitouch-scherm, een uitschuifbaar toetsenbord en een gebruiksvriendelijk, op Linux gebaseerd besturingssysteem - WebOS. Technologiesite Engadget omschreef het toestel bij zijn verschijning als 'episch', maar vroeg zich tegelijk af: kan deze smartphone de hype bevestigen? Nee, zo is gebleken. In augustus 2011 trok eigenaar HP er de stekker uit.

Dell Streak Dell doet het nog goed op de pc-markt, maar de poging van het bedrijf om te innoveren op de smartphonemarkt werd een flop. Hoewel Dell eigenlijk als een van de eersten een soort 'phablet' uitbracht, zaten de mensen er op dat moment duidelijk niet op te wachten - het ding werd te groot bevonden om een smartphone te zijn en te klein om een tablet te zijn. In augustus 2011 werd het toestel uit de verkoop gehaald.

De 3D-smartphone 3D leek even de toekomst te worden in smartphoneland. HTC en LG brachten met de Evo 3D en de Thrill 4G smartphones uit die onder meer 3D-gaming aan boord hadden, maar niemand scheen er veel belangstelling in te hebben. 3D in smartphones is echter nog niet helemaal dood, want er zijn geruchten dat Amazon een 3D-telefoon in de maak heeft.

Microsoft Kin Een reeks smartphones van Microsoft, geproduceerd door Sharp. De Kin-telefoons waren gebouwd rond één functie: sociaal netwerken. In de VS verscheen het toestel op 6 mei 2010. De Europese release stond gepland voor de herfst van dat jaar, maar kwam er nooit omdat Microsoft de toestellen op 1 juli uit de handel haalde wegens teleurstellende verkoopcijfers.

Facebook-phone Ook Facebook slaagt er voorlopig niet in om zijn sociaal netwerk helemaal in te bedden in een smartphone. Facebook Home, een uitbreiding van Android waarbij Facebook-content centraal komt te staan op het startscherm van je smartphone, werd in april dit jaar gelanceerd. De primeur was voor de HTC First, de eerste smartphone waar Facebook Home standaard op staat. Maar er is nauwelijks interesse voor de 'Facebook Phone', waardoor er voorlopig geen Europese release komt.

Vijf fel gehypete smartphones die niet aan de verwachtingen konden voldoen. Palm Pre De Palm Pre had een multitouch-scherm, een uitschuifbaar toetsenbord en een gebruiksvriendelijk, op Linux gebaseerd besturingssysteem - WebOS. Technologiesite Engadget omschreef het toestel bij zijn verschijning als 'episch', maar vroeg zich tegelijk af: kan deze smartphone de hype bevestigen? Nee, zo is gebleken. In augustus 2011 trok eigenaar HP er de stekker uit. Dell Streak Dell doet het nog goed op de pc-markt, maar de poging van het bedrijf om te innoveren op de smartphonemarkt werd een flop. Hoewel Dell eigenlijk als een van de eersten een soort 'phablet' uitbracht, zaten de mensen er op dat moment duidelijk niet op te wachten - het ding werd te groot bevonden om een smartphone te zijn en te klein om een tablet te zijn. In augustus 2011 werd het toestel uit de verkoop gehaald. De 3D-smartphone 3D leek even de toekomst te worden in smartphoneland. HTC en LG brachten met de Evo 3D en de Thrill 4G smartphones uit die onder meer 3D-gaming aan boord hadden, maar niemand scheen er veel belangstelling in te hebben. 3D in smartphones is echter nog niet helemaal dood, want er zijn geruchten dat Amazon een 3D-telefoon in de maak heeft. Microsoft Kin Een reeks smartphones van Microsoft, geproduceerd door Sharp. De Kin-telefoons waren gebouwd rond één functie: sociaal netwerken. In de VS verscheen het toestel op 6 mei 2010. De Europese release stond gepland voor de herfst van dat jaar, maar kwam er nooit omdat Microsoft de toestellen op 1 juli uit de handel haalde wegens teleurstellende verkoopcijfers. Facebook-phone Ook Facebook slaagt er voorlopig niet in om zijn sociaal netwerk helemaal in te bedden in een smartphone. Facebook Home, een uitbreiding van Android waarbij Facebook-content centraal komt te staan op het startscherm van je smartphone, werd in april dit jaar gelanceerd. De primeur was voor de HTC First, de eerste smartphone waar Facebook Home standaard op staat. Maar er is nauwelijks interesse voor de 'Facebook Phone', waardoor er voorlopig geen Europese release komt.