5 grote plannen van Apple voor 2014

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

“We hebben veel om naar uit te kijken in 2014, waaronder enkele grote plannen waar consumenten gek van zullen zijn”, aldus Apple-baas Tim Cook in een memo aan zijn personeel. Deze 5 onthullingen worden volgend jaar verwacht.

“We hebben veel om naar uit te kijken in 2014, waaronder enkele grote plannen waar consumenten gek van zullen zijn”, aldus Apple-baas Tim Cook in een memo aan zijn personeel. Deze 5 onthullingen worden volgend jaar verwacht.

1 iPad Pro “Grote plannen” kan je letterlijk nemen in het geval van de iPad Pro, een iPad in maxiformaat waar al een tijdje over gespeculeerd worden.

Volgens de International Business Times krijgt het topmodel van deze grotere tablet een schermdiagonaal van 12,9 inch en een resolutie van 4K (om en bij de 4.000 pixels).

Mogelijk komen er twee versies van de iPad Pro, één voor april 2014 en één voor oktober 2014.

2 iWatch We mogen er bijna zeker van zijn dat Apple met een slim polshorloge komt, de iWatch, een toestelletje met een gebogen touchscreen dat je om je pols kunt buigen en aan je iPhone kunt koppelen via Bluetooth. Onder meer Samsung, Sony en Pebble hebben al smartwatches op de markt, maar dat zijn voorlopig geen monstersuccessen. Met de iWatch zou Apple wel eens het patroon van de iPod, iPhone en iPad kunnen volgen. Dat waren ook niet de eerste producten in hun soort, maar ze hebben de markt wel geherdefinieerd en gedomineerd.

In tegenstelling tot de Galaxy Gear van Samsung, die nauwelijks meer te bieden heeft dan een Samsung-smartphone, moet de iWatch meer zijn dan een accessoire voor de iPhone. Mogelijk gaat Apple zich toeleggen op een uniek design, om van de iWatch een echt hebbeding te maken. Apple heeft immers Paul Deneve en Angela Ahrendts aan boord gehaald, de voormalige topman en topvrouw van respectievelijk Yves Saint Laurent en Burberry.

3 iGlasses Er wordt nog een tweede draagbaar apparaat van Apple verwacht: een slimme bril. Apple verwierf recentelijk nog een patent op een virtual reality-bril: een gadget met een ingebouwd projectieschermpje dat 3D-beelden vlak voor je ogen kan weergeven, zodat het lijkt alsof je naar een groot scherm zit te kijken. Verder zijn er toepassingen voor gezichtsherkenning en spraakbesturing. Toch lijkt het waarschijnlijker dat Apple in plaats van virtual reality meer op augmented reality zal focussen, en dus eerder een brilletje zal ontwikkelen dat functioneel is in ons dagelijks leven en dus meer in de lijn ligt van Google Glass.

4 iTV In 2014 zou er ook eindelijk een eigen televisietoestel van Apple moeten uitkomen, een stijlvolle smart-tv met een groot scherm en een 4K-resolutie, die gepaard gaat met een ingebouwde settopbox en uitgerust wordt met het iOS-ecosysteem.

5 iEverything iPhones, tablets, horloges, brillen, tv’s… Het zijn geen nieuwe productcategorieën. Het bedrijf rond Tim Cook zou dus een toekomst voor ogen hebben die niet gericht is op gamechangers op het gebied van hardware, wel een toekomst waarin zijn technologie verweven wordt met ons dagelijks leven.

Aansluitend hierbij zou Apple ook een systeem aan het ontwikkelen zijn om huishoudapparaten te kunnen bedienen met je iToestel. Dit systeem bepaalt je locatie, en vervolgens kun je draadloos communiceren met de apparatuur die je op deze plek nodig hebt. Ziet de gps-functie van je iPhone dat je thuiskomt, dan gaat de garagepoort vanzelf open; wandel je richting de badkamer, dan springen de lichten in deze ruimte aan.

Met andere woorden: Apple wil het premium merk worden voor een digitaal tijdperk waarin miljoenen mensen objecten gebruiken die met elkaar in verbinding staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content