Een 5-jarige jongen uit San Diego heeft misschien een toekomst als beveiligingsexpert bij Microsoft in het verschiet. Hij legde een beveiligingslek in de Xbox Live-dienst van Microsoft bloot.

Kristoffer von Hassel ontdekte - per toeval weliswaar - een manier om in te loggen via de account van zijn vader zonder het juiste paswoord. Dat meldt het lokale ABC 10 News.

Gekraakt

Nadat zijn ouders hem hadden betrapt terwijl hij online spelletjes aan het spelen was via Xbox Live, vertelde Kristoffer hen hoe hij dat klaargespeeld had.

Hij toonde zijn vader dat na het ingeven van een verkeerd paswoord, een tweede verificatiescherm tevoorschijn komt. Door daar gewoon op de space-toets en vervolgens de enter-toets te klikken, liet het systeem hem door.

Beloning

Apetrots op zijn zoon bracht Kristoffers vader Microsoft op de hoogte van het beveiligingslek.

De technologiereus uit Redmond heeft het probleem intussen opgelost en de kleuter een plaatsje gegeven in de erelijst van mensen die hebben bijgedragen tot de veiligheid van Microsoft-producten. Kristoffer kreeg ook vier games, 50 dollar en een jaarabonnement op Xbox Live.

Ernstig
In een mededeling zegt Microsoft: 'Wij luisteren altijd naar onze klanten en danken hen om problemen aan ons te melden. We nemen veiligheid ernstig en hebben het probleem meteen opgelost.'

Een 5-jarige jongen uit San Diego heeft misschien een toekomst als beveiligingsexpert bij Microsoft in het verschiet. Hij legde een beveiligingslek in de Xbox Live-dienst van Microsoft bloot. Kristoffer von Hassel ontdekte - per toeval weliswaar - een manier om in te loggen via de account van zijn vader zonder het juiste paswoord. Dat meldt het lokale ABC 10 News. Gekraakt Nadat zijn ouders hem hadden betrapt terwijl hij online spelletjes aan het spelen was via Xbox Live, vertelde Kristoffer hen hoe hij dat klaargespeeld had. Hij toonde zijn vader dat na het ingeven van een verkeerd paswoord, een tweede verificatiescherm tevoorschijn komt. Door daar gewoon op de space-toets en vervolgens de enter-toets te klikken, liet het systeem hem door. Beloning Apetrots op zijn zoon bracht Kristoffers vader Microsoft op de hoogte van het beveiligingslek. De technologiereus uit Redmond heeft het probleem intussen opgelost en de kleuter een plaatsje gegeven in de erelijst van mensen die hebben bijgedragen tot de veiligheid van Microsoft-producten. Kristoffer kreeg ook vier games, 50 dollar en een jaarabonnement op Xbox Live. Ernstig In een mededeling zegt Microsoft: 'Wij luisteren altijd naar onze klanten en danken hen om problemen aan ons te melden. We nemen veiligheid ernstig en hebben het probleem meteen opgelost.'