Scarlet Telecom is enkele maanden geleden voor de rechter gedaagd. Itelco, dat sinds maart 2007 de verkoop aan bedrijfsklanten verzorgde, claimt een schadevergoeding van 5 miljoen euro.

Scarlet Telecom kondigde in maart 2007 aan dat het zijn verkoop aan bedrijfsklanten uitbesteedt aan Itelco, een recrutering- en datachteringskantoor uit Diegem. Scarlet telt zo'n 5.000 kmo-klanten.

Begin dit jaar vertelde Scarlet managing director Gert Post nog dat hij erg tevreden was en dat het 'outsourcingscontract' met Itelco voor onbepaalde duur werd verlengd. De business-to-business verkoop was met 2,4 miljoen euro toegenomen.

Maar Scarlet Telecom heeft blijkbaar nooit betaald voor deze diensten, zodat Itelco in februari naar de handelsrechtbank van Brussel trok. De claim is aanzienlijk. Het gaat om een bedrag van 5 miljoen euro. Overigens zouden ook andere partijen nog geld te goed hebben van Scarlet.

Scarlet-topman Gert Post geeft toe dat de zaak voor de rechtbank gekomen is, maar minimaliseert het verhaal. "Er is nog geen officiële claim. Het gaat om een dispuut over sales, waar je vervolgens probeert uit te komen. Als dat niet lukt komt dat voor de rechtbank. Het zit nu allemaal wel in de spotlights met de overname, maar eigenlijk stelt het niet zoveel voor. Het is zeker een stuk minder dan het cijfer wat hier genoemd wordt."

Belgacom kondigde midden februari aan dat het Scarlet wil overnemen voor 185 miljoen euro. Volgens de woordvoerster van Scarlet wordt de definitieve overname verwacht tegen september of oktober. Het is echter eerst nog wachten op de uitspraak van de raad voor de mededinging. Die oordeelde negatief in een eerste reactie.

Scarlet Telecom is enkele maanden geleden voor de rechter gedaagd. Itelco, dat sinds maart 2007 de verkoop aan bedrijfsklanten verzorgde, claimt een schadevergoeding van 5 miljoen euro. Scarlet Telecom kondigde in maart 2007 aan dat het zijn verkoop aan bedrijfsklanten uitbesteedt aan Itelco, een recrutering- en datachteringskantoor uit Diegem. Scarlet telt zo'n 5.000 kmo-klanten. Begin dit jaar vertelde Scarlet managing director Gert Post nog dat hij erg tevreden was en dat het 'outsourcingscontract' met Itelco voor onbepaalde duur werd verlengd. De business-to-business verkoop was met 2,4 miljoen euro toegenomen. Maar Scarlet Telecom heeft blijkbaar nooit betaald voor deze diensten, zodat Itelco in februari naar de handelsrechtbank van Brussel trok. De claim is aanzienlijk. Het gaat om een bedrag van 5 miljoen euro. Overigens zouden ook andere partijen nog geld te goed hebben van Scarlet. Scarlet-topman Gert Post geeft toe dat de zaak voor de rechtbank gekomen is, maar minimaliseert het verhaal. "Er is nog geen officiële claim. Het gaat om een dispuut over sales, waar je vervolgens probeert uit te komen. Als dat niet lukt komt dat voor de rechtbank. Het zit nu allemaal wel in de spotlights met de overname, maar eigenlijk stelt het niet zoveel voor. Het is zeker een stuk minder dan het cijfer wat hier genoemd wordt." Belgacom kondigde midden februari aan dat het Scarlet wil overnemen voor 185 miljoen euro. Volgens de woordvoerster van Scarlet wordt de definitieve overname verwacht tegen september of oktober. Het is echter eerst nog wachten op de uitspraak van de raad voor de mededinging. Die oordeelde negatief in een eerste reactie.