Afgelopen donderdag kreeg Instagram een update, die het voortaan mogelijk maakt om filmpjes van 15 seconden te uploaden - daarmee probeert eigenaar Facebook te concurreren tegen de video-app Vine van Twitter. De video's worden automatisch gestabiliseerd, en gebruikers kunnen kiezen uit 13 filters om hun filmpjes meer (of minder) kleur te geven.

De Instagram-gebruikers (het zijn er in totaal 130 miljoen, die de app maandelijks actief gebruiken) lijken de videofunctie wel te kunnen smaken. Eén dag na de lancering stonden er 5 miljoen filmpjes op Instagram. Op het drukte moment werd er iedere minuut 40 uur aan videomateriaal geüpload.

Afgelopen donderdag kreeg Instagram een update, die het voortaan mogelijk maakt om filmpjes van 15 seconden te uploaden - daarmee probeert eigenaar Facebook te concurreren tegen de video-app Vine van Twitter. De video's worden automatisch gestabiliseerd, en gebruikers kunnen kiezen uit 13 filters om hun filmpjes meer (of minder) kleur te geven. De Instagram-gebruikers (het zijn er in totaal 130 miljoen, die de app maandelijks actief gebruiken) lijken de videofunctie wel te kunnen smaken. Eén dag na de lancering stonden er 5 miljoen filmpjes op Instagram. Op het drukte moment werd er iedere minuut 40 uur aan videomateriaal geüpload.