Pokémon Go spelen tijdens het autorijden is, net zoals niet-handenvrij bellen, sms'en of whatsappen, verboden. Maar ook als voetganger riskeer je een boete, waarschuwt Het Laatste Nieuws. De krant wijst hiervoor op Artikel 7.2 van de wegcode:

"De weggebruikers moeten zich zo gedragen op de openbare weg dat ze geen anderen hinderen of gevaar veroorzaken voor de andere weggebruikers, hierin begrepen het personeel dat aan het werk is voor het onderhoud van de wegen en de uitrusting langs de weg, die diensten voor toezicht en de prioritaire voertuigen."

De wet is er niet specifiek voor smartphonegebruikers, maar kan volgens de krant wel gebruikt worden om voetgangers te beboeten die bijvoorbeeld een gevaar op de openbare weg veroorzaken door oplopelttend gedrag. Of er ook al effectief boetes zijn uitgeschreven voor Pokémonspelers is niet bekend.

Pokémon Go spelen tijdens het autorijden is, net zoals niet-handenvrij bellen, sms'en of whatsappen, verboden. Maar ook als voetganger riskeer je een boete, waarschuwt Het Laatste Nieuws. De krant wijst hiervoor op Artikel 7.2 van de wegcode:"De weggebruikers moeten zich zo gedragen op de openbare weg dat ze geen anderen hinderen of gevaar veroorzaken voor de andere weggebruikers, hierin begrepen het personeel dat aan het werk is voor het onderhoud van de wegen en de uitrusting langs de weg, die diensten voor toezicht en de prioritaire voertuigen."De wet is er niet specifiek voor smartphonegebruikers, maar kan volgens de krant wel gebruikt worden om voetgangers te beboeten die bijvoorbeeld een gevaar op de openbare weg veroorzaken door oplopelttend gedrag. Of er ook al effectief boetes zijn uitgeschreven voor Pokémonspelers is niet bekend.