In de aanloop naar de verkiezingen van later dit jaar, gebruiken 150 van de 260 Vlaamse ministers en parlementsleden Twitter als campagnekanaal. Dat staat gelijk aan 58 procent. Ten tijde van de verkiezingen in 2010 zaten er vier keer minder Vlaamse politici op de microblogsite. Dat meldt Vtm Nieuws.

Open Vld en CD&V meest bedrijvige partijen op Twitter

Van de grote beleidspartijen zijn Open Vld en CD&V het meest bedrijvig op Twitter: respectievelijk 70 procent en 67 procent van hun mandatarissen twitteren. Bij N-VA is dat 50 procent, bij sp.a 46 procent.

Geen Bart De Wever of Maggie De Block

Op één na alle federale ministers zijn actief op Twitter, en hetzelfde geldt voor de Vlaamse ministers.

De afwezigen zijn Bart De Wever en Maggie De Block. Zij bezitten ook geen Facebook-profiel.

In de aanloop naar de verkiezingen van later dit jaar, gebruiken 150 van de 260 Vlaamse ministers en parlementsleden Twitter als campagnekanaal. Dat staat gelijk aan 58 procent. Ten tijde van de verkiezingen in 2010 zaten er vier keer minder Vlaamse politici op de microblogsite. Dat meldt Vtm Nieuws. Open Vld en CD&V meest bedrijvige partijen op Twitter Van de grote beleidspartijen zijn Open Vld en CD&V het meest bedrijvig op Twitter: respectievelijk 70 procent en 67 procent van hun mandatarissen twitteren. Bij N-VA is dat 50 procent, bij sp.a 46 procent. Geen Bart De Wever of Maggie De Block Op één na alle federale ministers zijn actief op Twitter, en hetzelfde geldt voor de Vlaamse ministers. De afwezigen zijn Bart De Wever en Maggie De Block. Zij bezitten ook geen Facebook-profiel.