6 slimme manieren om je oude smartphone opnieuw te gebruiken

© iStock

Als je overstapt op een nieuwe smartphone komt het oude toestel vaak in een lade te liggen, maar je kunt er ook iets nuttigs mee doen en hem opnieuw inzetten voor iets anders. Hier zijn een aantal tips van Mental Floss.

1. Afstandsbediening

De nieuwere Android-toestellen van Samsung, LG of HTC beschikken over een infraroodsignaal die met je TV werkt. Om hier gebruik van te maken moet je alleen een app als IR Universal Remote downloaden van de Google Play Store, waardoor je smartphone in een klap als afstandsbediening werkt. Als je een Apple TV hebt, kan je de oude iPhone ook gebruiken als alternatieve afstandsbediening voor je set-top box.

2. Digitale camera

Als je oude smartphone een camera heeft met meer dan 8 megapixels, kan je er een digitale camera van maken. Met een Wi-Fi signaal kan er zelfs mee geüpload worden. Koop er een paar aparte lenzen voor, zodat je oude Samsung of iPhone nog betere beelden schiet.

3. Babyfoon of beveiligingssysteem

Een babyfoon kan behoorlijk prijzig worden, waarom dan niet een toestel gebruiken die hetzelfde kan en die je al hebt? Alles wat er nodig is, is een app als Cloud Baby Monitor of Baby Monitor 3G. Plaats de telefoon op een plaats zodat de camera op uw baby gericht is, verbindt hem met je wifinetwerk en kijk vanaf een ander toestel hoe het met de kleine gaat.

Hetzelfde kan uiteraard voor een beveiligingssysteem. Als je je huis in de gaten wilt houden (of je kat of hond), terwijl je aan het werk bent, download dan Presence en eventueel een standaard die je van afstand 360 graden kan draaien. Na het aansluiten is de oude smartphone een bestuurbare camera.

4. Keukenhulp

Veel mensen gebruiken hun telefoon nu om recepten op en boodschappenlijstjes bij te houden. Maar bij het koken is het niet fijn om tussen vieze handen aan je telefoon te zitten en een dure smartphone naast een pan kokend water is ook altijd even prettig. Waarom dan niet je oude toestel hiervoor gebruiken? Met apps als Evernote en Google Keep zijn verschillende smartphones met elkaar te synchroniseren, waardoor ook nieuwe recepten gelijk op het oude toestel te raadplegen zijn.

5. Speelgoed

Je kind krijgt nu waarschijnlijk al geen genoeg van je smartphone. Als het dus tijd is om te upgraden kan het net zo goed omgebouwd worden tot speelgoed. Het is wel verstandig om een aantal aanpassingen te doen. Een backup van de bestanden maken en het toestel tot de fabrieksinstellingen terugzetten is handig. Ook is het aan te raden dat er een wachtwoord ingevoerd moet worden voor het downloaden van apps, zodat je niet voor verrassingen komt te staan aan het eind van de maand. Na dit in te stellen kunnen apps voor kinderen geïnstalleerd worden en is het mogelijk om YouTube voor kinderen te downloaden – zodat er geen gekke video’s te zien zijn.

6. Help onderzoek naar kanker

Als bovenstaande voor jou niet van toepassing is, kan je altijd nog de wetenschap helpen. Want rekenkracht is belangrijk bij onderzoek en de huidige generatie smartphones zijn even krachtig als computers van een paar jaar geleden. Dreamlab kan je smartphone goed gebruiken voor het onderzoek naar kanker. Om mee te doen hoef je alleen maar de app uit de Play Store te downloaden en je telefoon aan de oplader te hangen. De app gaat dan helpen met het verzamelen en verwerken van data die onderzoek naar kanker ondersteunen.

Door middel van de app kun je een donatie doen in de vorm van MB’s of wifi-data. Daarbij geef je aan naar welk type kanker je denkt dat er het best onderzoek gedaan kan worden.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content