De middelbare scholen in het Brussels Gewest krijgen zeshonderd tablets, tweeduizend pc's en honderd servers. Die moeten de digitale kloof mee helpen bestrijden.
Het initiatief is afkomstig van CIBG, het centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest. Als onderdeel van het multimediaplan krijgen de middelbare scholen middelen om mee te gaan met zijn tijd. Het gaat om een investering van 3,2 miljoen euro.

Daarbij konden de scholen kiezen uit pc's & servers, iPads of interactieve projectoren. De meeste scholen (102) kozen voor de pc's. 33 scholen krijgen tablets en nog eens 27 kozen voor de interactieve projectoren.

Voor de tablets gaat het specifiek om iPads van de vierde generatie (de eerste iPad met Retina scherm). Ze beschikken over wifi en 16 GB opslag. Daarbij hoort ook een NAS en een Macbook Pro voor het beheer van de toestellen. De keuze om als tablet een iPad te nemen werd genomen door Econocom, dat de levering en onderhoud op zich neemt.

Het pakket pc's bestaat uit Windows-pc's, een windows server, een printer, netwerkswitch en interactieve projector. Het derde pakket bestaat uit zes interactieve projectoren en zes bijhorende pc's.

De middelbare scholen in het Brussels Gewest krijgen zeshonderd tablets, tweeduizend pc's en honderd servers. Die moeten de digitale kloof mee helpen bestrijden. Het initiatief is afkomstig van CIBG, het centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest. Als onderdeel van het multimediaplan krijgen de middelbare scholen middelen om mee te gaan met zijn tijd. Het gaat om een investering van 3,2 miljoen euro. Daarbij konden de scholen kiezen uit pc's & servers, iPads of interactieve projectoren. De meeste scholen (102) kozen voor de pc's. 33 scholen krijgen tablets en nog eens 27 kozen voor de interactieve projectoren. Voor de tablets gaat het specifiek om iPads van de vierde generatie (de eerste iPad met Retina scherm). Ze beschikken over wifi en 16 GB opslag. Daarbij hoort ook een NAS en een Macbook Pro voor het beheer van de toestellen. De keuze om als tablet een iPad te nemen werd genomen door Econocom, dat de levering en onderhoud op zich neemt.Het pakket pc's bestaat uit Windows-pc's, een windows server, een printer, netwerkswitch en interactieve projector. Het derde pakket bestaat uit zes interactieve projectoren en zes bijhorende pc's.