Er zijn momenteel 605.067 Belgische websites te vinden op het internet. Dat blijkt uit een nieuwe studie van DNS.be.

De domeinbeheerder heeft alle geregistreerde .be-domeinnamen gescand, en ging na of er ook een website aan gekoppeld is. Uit dat onderzoek bleek dat er in totaal 605.067 Belgische websites op het net staan.

Eén en ander wil zeggen dat zeven op de tien houders van een Belgische domeinnaam, daar ook effectief gebruik van maakt. Veertien procent van de domeinnamen leidt de surfer om naar een andere domeinnaam. 'Slechts' zestien procent van de domeinnamen heeft geen website. Al kunnen ze wel gebruikt worden voor e-mailadressen.

Verder blijkt 43 procent van de Belgische websites uit één pagina te bestaan, 27 procent heeft meerdere pagina's. Een startpagina van een Belgische website bevat gemiddeld dertien links.

DNS.be ging ook op zoek naar enkele technische elementen op de bewuste websites. Van alle 605.067 startpagina's bevat:

- 57% javascript, vooral gebruikt voor interactieve toepassingen op een site- 56% css, waarmee de vormgeving voor alle pagina's van een website gestroomlijnd wordt- 11% flash, waarmee onder animaties en webvideo's weergegeven worden- 27% keywords, die zoekmachines aangeven waarover de website gaat

Er zijn momenteel 605.067 Belgische websites te vinden op het internet. Dat blijkt uit een nieuwe studie van DNS.be. De domeinbeheerder heeft alle geregistreerde .be-domeinnamen gescand, en ging na of er ook een website aan gekoppeld is. Uit dat onderzoek bleek dat er in totaal 605.067 Belgische websites op het net staan. Eén en ander wil zeggen dat zeven op de tien houders van een Belgische domeinnaam, daar ook effectief gebruik van maakt. Veertien procent van de domeinnamen leidt de surfer om naar een andere domeinnaam. 'Slechts' zestien procent van de domeinnamen heeft geen website. Al kunnen ze wel gebruikt worden voor e-mailadressen. Verder blijkt 43 procent van de Belgische websites uit één pagina te bestaan, 27 procent heeft meerdere pagina's. Een startpagina van een Belgische website bevat gemiddeld dertien links. DNS.be ging ook op zoek naar enkele technische elementen op de bewuste websites. Van alle 605.067 startpagina's bevat: - 57% javascript, vooral gebruikt voor interactieve toepassingen op een site- 56% css, waarmee de vormgeving voor alle pagina's van een website gestroomlijnd wordt- 11% flash, waarmee onder animaties en webvideo's weergegeven worden- 27% keywords, die zoekmachines aangeven waarover de website gaat