Tijdens een vergadering in mei gaat de organisatie bekijken welke van de kandidaten daadwerkelijk worden goedgekeurd. Op de site is de lijst met mogelijke emoji alvast gepubliceerd. Onder de kanshebbers zijn een clown, broodje pita, croissant en selfie.

Bedrijven als Google en Apple - die verantwoordelijk zijn voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS - kunnen er dan voor kiezen om de emoji toe te voegen. Beide bedrijven maken naast de officiële emoji van Unicode ook eigen versies, die ze aan hun software toevoegen.

Vorig jaar voegde Unicode al 41 nieuwe emoji toe, waaronder de optie om een andere huidskleur te selecteren.

Tijdens een vergadering in mei gaat de organisatie bekijken welke van de kandidaten daadwerkelijk worden goedgekeurd. Op de site is de lijst met mogelijke emoji alvast gepubliceerd. Onder de kanshebbers zijn een clown, broodje pita, croissant en selfie. Bedrijven als Google en Apple - die verantwoordelijk zijn voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS - kunnen er dan voor kiezen om de emoji toe te voegen. Beide bedrijven maken naast de officiële emoji van Unicode ook eigen versies, die ze aan hun software toevoegen. Vorig jaar voegde Unicode al 41 nieuwe emoji toe, waaronder de optie om een andere huidskleur te selecteren.