De rechtbank van koophandel van Brussel heeft woensdag de verkoop goedgekeurd van een dertigtal winkels van Photo Hall aan vijf kopers. Alles samen zijn daardoor 66 banen gered, zo deelt de Spector Photo Group mee. De winkelketen die onder gerechtelijke bescherming staat, telde een driehonderdtal werknemers in ons land.

Eerder had de Spector Photo Group via de wet op de continuïteit van ondernemingen bescherming aangevraagd voor haar multimediawinkelketen Photo Hall. De Luxemburgse winkels van Hifi International werden in oktober al verkocht aan Krëfel. Woensdag keurde de rechtbank de verkoop van 32 Belgische winkels goed.

Telecomondernemer Max Heilbron neemt het leeuwendeel voor zich: 16 winkels en 43 personeelsleden. Bovendien neemt hij het merk 'Photo Hall' over, alsook de resterende voorraden. Heilbron betaalt alles samen 400.000 euro.

In een tweede persbericht duidt Photo Hall zelf dit onderdeel van de transactie. Heilbron is onder meer de man achter B.Lite, dat eind dit jaar, begin volgend jaar de nieuwste vorm van mobiel internet (4G) wil aanbieden in Brussel en enkele andere steden. Met Photo Hall wil hij ook inzetten op 4G en de VOIP telefonietechniek.

Novo Holding neemt voor 2,4 miljoen euro onroerend goed in Vorst over, en betaalt 700.000 euro voor de commerciële activiteit van 11 winkels, waardoor acht personeelsleden hun baan behouden.

Maes nv betaalt 40.000 euro voor drie winkels, waarbij 14 banen behouden blijven. Derco Systems en Computer Checkpoint nemen elk één winkel over. Bij Derco blijft één baan gespaard.

Bron: Belga

De rechtbank van koophandel van Brussel heeft woensdag de verkoop goedgekeurd van een dertigtal winkels van Photo Hall aan vijf kopers. Alles samen zijn daardoor 66 banen gered, zo deelt de Spector Photo Group mee. De winkelketen die onder gerechtelijke bescherming staat, telde een driehonderdtal werknemers in ons land. Eerder had de Spector Photo Group via de wet op de continuïteit van ondernemingen bescherming aangevraagd voor haar multimediawinkelketen Photo Hall. De Luxemburgse winkels van Hifi International werden in oktober al verkocht aan Krëfel. Woensdag keurde de rechtbank de verkoop van 32 Belgische winkels goed. Telecomondernemer Max Heilbron neemt het leeuwendeel voor zich: 16 winkels en 43 personeelsleden. Bovendien neemt hij het merk 'Photo Hall' over, alsook de resterende voorraden. Heilbron betaalt alles samen 400.000 euro. In een tweede persbericht duidt Photo Hall zelf dit onderdeel van de transactie. Heilbron is onder meer de man achter B.Lite, dat eind dit jaar, begin volgend jaar de nieuwste vorm van mobiel internet (4G) wil aanbieden in Brussel en enkele andere steden. Met Photo Hall wil hij ook inzetten op 4G en de VOIP telefonietechniek. Novo Holding neemt voor 2,4 miljoen euro onroerend goed in Vorst over, en betaalt 700.000 euro voor de commerciële activiteit van 11 winkels, waardoor acht personeelsleden hun baan behouden. Maes nv betaalt 40.000 euro voor drie winkels, waarbij 14 banen behouden blijven. Derco Systems en Computer Checkpoint nemen elk één winkel over. Bij Derco blijft één baan gespaard. Bron: Belga