'De strafmaatregelen van vandaag tegen de praktijken van Valve en vijf uitgevers dienen ter herinnering dat volgens de Europese mededingingsregels het verboden is om contractueel grensoverschrijdende verkopen te beperken', zei EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). 'Ze ontnemen Europese consumenten de voordelen van de digitale interne markt en van de mogelijkheid om te shoppen voor de beste aanbiedingen in de EU.'

Het Amerikaanse Valve krijgt een boete van 1,6 miljoen euro. De overige 6,2 miljoen euro is te betalen door de Japanse uitgevers Bandai Namco en Capcom, het Franse Focus Home, Koch Media uit Oostenrijk en het Amerikaanse ZeniMax.

'De strafmaatregelen van vandaag tegen de praktijken van Valve en vijf uitgevers dienen ter herinnering dat volgens de Europese mededingingsregels het verboden is om contractueel grensoverschrijdende verkopen te beperken', zei EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). 'Ze ontnemen Europese consumenten de voordelen van de digitale interne markt en van de mogelijkheid om te shoppen voor de beste aanbiedingen in de EU.'Het Amerikaanse Valve krijgt een boete van 1,6 miljoen euro. De overige 6,2 miljoen euro is te betalen door de Japanse uitgevers Bandai Namco en Capcom, het Franse Focus Home, Koch Media uit Oostenrijk en het Amerikaanse ZeniMax.