7 dingen die u moet weten over ‘the internet of things’

- © Istockphoto

The internet of things is bezig met een opmars. Onze koelkast, smartwatch en auto zijn al verbonden met het internet. Dit moet u hierover weten volgens Forbes.

Steeds meer apparaten in ons huis zijn verbonden met het internet. Denk maar aan uw koelkast, themostaat of zelfs uw licht. Sommige mensen waarschuwen voor deze ontwikkeling, maar het kan ook heel nuttig zijn. Maar dan moet u wel weten waar het over gaat. Want 87 procent van de mensen weten niet wat the internet of things (IoT) is. In het kort is het simpelweg de term voor alle apparaten die verbonden zijn met het internet.

En geldautomaten worden gezien als de eerste IoT-objecten. Ze zijn sinds 1974 al verbonden met het internet, ver voordat wij onze weg op het web vonden.

In 2008 waren er al meer apparaten verbonden met het internet dan er mensen op aarde waren.

Dit jaar zijn er al 4,9 miljard apparaten verbonden met het internet. Verwacht wordt dat er tegen 2020 al 50 miljard apparaten verbonden zijn met IoT.

In datzelfde jaar worden er zo’n 10 miljoen ‘slimme kledingstukken’ verbonden met het internet. Denk hierbij aan kleding die uw hartslag meet of weet hoeveel vocht u verliest.

In 2012 was slechts 10 procent van de auto’s connected.Verwacht wordt dat in 2020 90 procent van de auto’s verbonden is met het net.

Een ‘connected’ keuken – die bijhoudt wat voor producten er in uw keuken liggen – kan de voedselindustrie 15 procent per jaar doen besparen. Uw koelkast kan bijvoorbeeld waarschuwen wanneer er iets over datum gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content