De Vlaamse regering trekt 7 miljoen euro uit voor innovatieve mediaprojecten. Dat vertelde Vlaams minister van Economie Patrica Ceysens tijdens de nieuwjaarscocktail van Medianet Vlaanderen.

De goedkeuring van het budget van 7 miljoen euro en de toewijzingsmodaliteiten staat vandaag op de agenda van de raad van bestuur van het Instituut voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT). Er is geen termijn voorzien voor het indienen van de projecten. Daar wordt voor het eerst flexibel mee omgaan.

De nieuwe subsidiëring is een uitloper van het BOM Vlaanderen project dat zich toelegt op de digitalisering van audiovisuele media. Dat kreeg een budget van 4 miljoen euro mee en loopt juni dit jaar af.

Minister Patricia Ceysens heeft begin dit jaar ook 2 miljoen euro uitgetrokken voor de cluster media en cultuur van het Interdisciplinair instituut voor Breedband Technologie (IBBT). Die 2 miljoen gaat naar alles wat met de gamingindustrie te maken heeft.

Ceysens wijst er wel op dat investeren goed is, maar dat het resultaat ook vermarkt moet worden: 'Kennis, kunde én kassa'.

In haar toespraak voor de viering van 15 jaar MediaNet Vlaanderen hekelde ze het feit dat mobiel internet amper van de grond komt in in België. "België telt 0,3 procent gebruikers van mobiele webtoepassingen. In Nederland is dat 15 procent en in Spanje zelfs 20 procent. Dat komt ongetwijfeld omdat er geen aantrekkelijk 'flat fee' tarief geboden wordt door de mobiele operatoren."

De Vlaamse regering trekt 7 miljoen euro uit voor innovatieve mediaprojecten. Dat vertelde Vlaams minister van Economie Patrica Ceysens tijdens de nieuwjaarscocktail van Medianet Vlaanderen. De goedkeuring van het budget van 7 miljoen euro en de toewijzingsmodaliteiten staat vandaag op de agenda van de raad van bestuur van het Instituut voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT). Er is geen termijn voorzien voor het indienen van de projecten. Daar wordt voor het eerst flexibel mee omgaan. De nieuwe subsidiëring is een uitloper van het BOM Vlaanderen project dat zich toelegt op de digitalisering van audiovisuele media. Dat kreeg een budget van 4 miljoen euro mee en loopt juni dit jaar af. Minister Patricia Ceysens heeft begin dit jaar ook 2 miljoen euro uitgetrokken voor de cluster media en cultuur van het Interdisciplinair instituut voor Breedband Technologie (IBBT). Die 2 miljoen gaat naar alles wat met de gamingindustrie te maken heeft. Ceysens wijst er wel op dat investeren goed is, maar dat het resultaat ook vermarkt moet worden: 'Kennis, kunde én kassa'. In haar toespraak voor de viering van 15 jaar MediaNet Vlaanderen hekelde ze het feit dat mobiel internet amper van de grond komt in in België. "België telt 0,3 procent gebruikers van mobiele webtoepassingen. In Nederland is dat 15 procent en in Spanje zelfs 20 procent. Dat komt ongetwijfeld omdat er geen aantrekkelijk 'flat fee' tarief geboden wordt door de mobiele operatoren."