In Nederland hebben 7 Steve Jobsscholen hun deuren geopend. Dit zijn basisscholen die alle leerlingen en leerkrachten uitrusten met iPads en die werken volgens het principe van het 'Onderwijs voor een Nieuwe Tijd' (O4NT).

Educatieve apps

Hierbij kunnen leerlingen op hun eigen tempo en onder begeleiding van leerkrachten - die eerder fungeren als 'coaches' dan als lesgevers - vaardigheden aanleren aan de hand van educatieve apps, en kunnen ouders de vorderingen en prestaties van hun kinderen nauwgezet volgen in de vorm van digitale portfolio's.

Flexibele vakantietijden

Bovendien wordt er in deze scholen afgeweken van de gangbare school- en vakantietijden: de 'virtuele' school is zeven dagen per week en 24 uur per dag 'open' en er wordt flexibel omgegaan met het opnemen van vakanties.

12 Steve Jobsscholen tegen einde van schooljaar 2014

De Steve JobsSchool Breda en de Master Steve JobsSchool in Sneek gaan nu al aan de slag met alle elementen van het O7NT-concept. De overige scholen (De Ster in Amsterdam Zuidoost, De Regenboog in Emmen, De Tweespan in Heenvliet en de Digitalis en De Argonaut in Almere) gaan geleidelijk aan overschakelen op het systeem. Op het einde van het schooljaar 2013-2014 moeten 12 Nederlandse scholen werken volgens de principes van het O4NT. Volgend jaar zouden nog meer scholen het concept moeten omarmen.

In Nederland hebben 7 Steve Jobsscholen hun deuren geopend. Dit zijn basisscholen die alle leerlingen en leerkrachten uitrusten met iPads en die werken volgens het principe van het 'Onderwijs voor een Nieuwe Tijd' (O4NT). Educatieve appsHierbij kunnen leerlingen op hun eigen tempo en onder begeleiding van leerkrachten - die eerder fungeren als 'coaches' dan als lesgevers - vaardigheden aanleren aan de hand van educatieve apps, en kunnen ouders de vorderingen en prestaties van hun kinderen nauwgezet volgen in de vorm van digitale portfolio's. Flexibele vakantietijdenBovendien wordt er in deze scholen afgeweken van de gangbare school- en vakantietijden: de 'virtuele' school is zeven dagen per week en 24 uur per dag 'open' en er wordt flexibel omgegaan met het opnemen van vakanties. 12 Steve Jobsscholen tegen einde van schooljaar 2014De Steve JobsSchool Breda en de Master Steve JobsSchool in Sneek gaan nu al aan de slag met alle elementen van het O7NT-concept. De overige scholen (De Ster in Amsterdam Zuidoost, De Regenboog in Emmen, De Tweespan in Heenvliet en de Digitalis en De Argonaut in Almere) gaan geleidelijk aan overschakelen op het systeem. Op het einde van het schooljaar 2013-2014 moeten 12 Nederlandse scholen werken volgens de principes van het O4NT. Volgend jaar zouden nog meer scholen het concept moeten omarmen.