Daarom stelde Mashable een lijst op met 12 manieren om langer met een oplaadbeurt te doen met de update naar iOS 9. Dit zijn de belangrijkste tips:

  1. 1. Schakel de grootgebruikers uit

Sinds iOS 8 is er een handige manier om te kijken welke apps het meest van uw batterij vragen. In iOS 9 is Apple een stap verder gegaan. De pagina die het batterijverbruik aantoont (Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik) laat nu tot de minuut zien hoeveel u de app gebruikt. Eerder was dit enkel een percentage. Om te zien hoeveel tijd u de app daadwerkelijk gebruikt, druk op het klokje.

Als uw telefoon bijna leeg is, weet u welke app u niet meer moet gebruiken.

  • 2. Activeer de lage energiestand

Volgens Apple doen iPhones (behalve de iPhone 6S en 6S Plus) meer dan een uur langer met batterij wanneer iOS 9 geïnstalleerd is. Dat klinkt al goed. Maar als u echt meer energie nodig heeft, kunt u met de 'lage energiestand 'tot 3 uur langer doen met uw toestel.

Dit betekent wel dat automatische updates, die normal op de achtergrond uitgevoerd worden, uitgeschakeld worden. Ook gaat het ten kosten van sommige visuele effecten.

De optie is in te stellen bij: Instellingen > Algemeen > Batterij > Lage energiestand

  • 3. Controleer uw GPS-instellingen

Apps die gebruikmaken van uw GPS vreten van uw batterij. Dat is algemeen bekend. Als u naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen gaat, ziet u een lijst van apps die hier gebruik van maken. Schakel zoveel mogelijk apps uit die niet noodzakelijk iets met uw GPS moeten doen. Naast uw routeplanner zijn er maar weinig apps die hier iets van moeten weten. Dit is bovendien ook beter voor het behouden van uw privacy.

  • 4. Schakel Bluetooth uit

Misschien een open deur, maar Bluetooth neemt ook van uw batterij. Het is handig voor de verbinding met uw draadloze speaker, maar vaak schakelen we Bluetooth na gebruik niet uit. Het blijft namelijk constant naar apparaten zoeken waar het verbinding mee kan maken. Als u het niet gebruikt, kunt u het dus het best uitschakelen. Dit kan heel gemakkelijk door van de onderkant van uw scherm naar boven te swipen.

  • 5. Schakel uw widgets zoveel mogelijk uit

Sinds iOS 8 heeft Apple het gebruik van widgets mogelijk gemaakt. Maar net als andere extra's die toegevoegd worden bij updates, verbruiken deze ook extra energie. Schakel daarom de widgets uit die niet noodzakelijk zijn voor verbruik. Verwijder de widgets die u niet dagelijks gebruikt.

  • 6. Beheer uw automatische updates

De automatische updates zorgen ervoor dat uw apps altijd up-to-date zijn als u ze opent. Helaas zorgt dit handige systeem er ook voor dat er op de achtergrond veel gebeurt in uw telefoon. Daarom is het aan te raden om bij Instellingen> Algemeen > Ververs apps op achtergrond alleen de apps in te schakelen die dit echt nodig hebben.

  • 7. Zet uw animaties af

Om het gebruik van iOS minder statisch te maken, heeft Apple sinds iOS 7 animaties toegevoegd aan het besturingssysteem. Zo is er bijvoorbeeld een zoom effect wanneer je een mapje opent of sluit. Deze en andere animaties zijn af te zetten bij Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.

Daarom stelde Mashable een lijst op met 12 manieren om langer met een oplaadbeurt te doen met de update naar iOS 9. Dit zijn de belangrijkste tips:Sinds iOS 8 is er een handige manier om te kijken welke apps het meest van uw batterij vragen. In iOS 9 is Apple een stap verder gegaan. De pagina die het batterijverbruik aantoont (Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik) laat nu tot de minuut zien hoeveel u de app gebruikt. Eerder was dit enkel een percentage. Om te zien hoeveel tijd u de app daadwerkelijk gebruikt, druk op het klokje.Als uw telefoon bijna leeg is, weet u welke app u niet meer moet gebruiken.Volgens Apple doen iPhones (behalve de iPhone 6S en 6S Plus) meer dan een uur langer met batterij wanneer iOS 9 geïnstalleerd is. Dat klinkt al goed. Maar als u echt meer energie nodig heeft, kunt u met de 'lage energiestand 'tot 3 uur langer doen met uw toestel.Dit betekent wel dat automatische updates, die normal op de achtergrond uitgevoerd worden, uitgeschakeld worden. Ook gaat het ten kosten van sommige visuele effecten. De optie is in te stellen bij: Instellingen > Algemeen > Batterij > Lage energiestandApps die gebruikmaken van uw GPS vreten van uw batterij. Dat is algemeen bekend. Als u naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen gaat, ziet u een lijst van apps die hier gebruik van maken. Schakel zoveel mogelijk apps uit die niet noodzakelijk iets met uw GPS moeten doen. Naast uw routeplanner zijn er maar weinig apps die hier iets van moeten weten. Dit is bovendien ook beter voor het behouden van uw privacy.Misschien een open deur, maar Bluetooth neemt ook van uw batterij. Het is handig voor de verbinding met uw draadloze speaker, maar vaak schakelen we Bluetooth na gebruik niet uit. Het blijft namelijk constant naar apparaten zoeken waar het verbinding mee kan maken. Als u het niet gebruikt, kunt u het dus het best uitschakelen. Dit kan heel gemakkelijk door van de onderkant van uw scherm naar boven te swipen. Sinds iOS 8 heeft Apple het gebruik van widgets mogelijk gemaakt. Maar net als andere extra's die toegevoegd worden bij updates, verbruiken deze ook extra energie. Schakel daarom de widgets uit die niet noodzakelijk zijn voor verbruik. Verwijder de widgets die u niet dagelijks gebruikt.De automatische updates zorgen ervoor dat uw apps altijd up-to-date zijn als u ze opent. Helaas zorgt dit handige systeem er ook voor dat er op de achtergrond veel gebeurt in uw telefoon. Daarom is het aan te raden om bij Instellingen> Algemeen > Ververs apps op achtergrond alleen de apps in te schakelen die dit echt nodig hebben. Om het gebruik van iOS minder statisch te maken, heeft Apple sinds iOS 7 animaties toegevoegd aan het besturingssysteem. Zo is er bijvoorbeeld een zoom effect wanneer je een mapje opent of sluit. Deze en andere animaties zijn af te zetten bij Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.