Telecombedrijf Scarlet Belgium schrapt 90 voltijdse equivalenten in het komende anderhalf jaar.

Er werken 199 mensen voor Scarlet, dat recent is overgenomen door Belgacom. Het moederbedrijf wijst voor de vermindering van het personeelsbestand naar de opgelegde verkoop van het netwerk. Dat was één van de voorwaarden van de Raad voor de Mededinging voor de overname door Belgacom. De telecomreus kneep om diezelfde reden al 10 miljoen euro van de oorspronkelijk overeengekomen prijs voor Scarlet af.

"Met de voorgenomen plannen moet Scarlet Belgium op termijn stevig en structureel winstgevend worden," klinkt het in een persbericht, "een bedrijf waar klanten terecht kunnen die een aanbod wensen zonder franjes: eenvoudig en goedkoop."

Bij de bonden heerst onduidelijkheid. "Vraag is onder meer hoeveel werknemers na de geplande verkoop van het netwerk zullen worden overgenomen door de overnemer", aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC). "We weten immers niet hoeveel werknemers op dit ogenblik gelinkt zijn aan dat netwerk. De directie doet voorkomen dat deze herstructurering hoofdzakelijk te maken heeft met de opgelegde verkoop van het netwerk, maar volgens mij is dat maar een element van het verhaal en heeft deze ingreep veel meer te maken met de intentie om kosten te besparen." Volgende week start het sociaal overleg.

Telecombedrijf Scarlet Belgium schrapt 90 voltijdse equivalenten in het komende anderhalf jaar. Er werken 199 mensen voor Scarlet, dat recent is overgenomen door Belgacom. Het moederbedrijf wijst voor de vermindering van het personeelsbestand naar de opgelegde verkoop van het netwerk. Dat was één van de voorwaarden van de Raad voor de Mededinging voor de overname door Belgacom. De telecomreus kneep om diezelfde reden al 10 miljoen euro van de oorspronkelijk overeengekomen prijs voor Scarlet af. "Met de voorgenomen plannen moet Scarlet Belgium op termijn stevig en structureel winstgevend worden," klinkt het in een persbericht, "een bedrijf waar klanten terecht kunnen die een aanbod wensen zonder franjes: eenvoudig en goedkoop." Bij de bonden heerst onduidelijkheid. "Vraag is onder meer hoeveel werknemers na de geplande verkoop van het netwerk zullen worden overgenomen door de overnemer", aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC). "We weten immers niet hoeveel werknemers op dit ogenblik gelinkt zijn aan dat netwerk. De directie doet voorkomen dat deze herstructurering hoofdzakelijk te maken heeft met de opgelegde verkoop van het netwerk, maar volgens mij is dat maar een element van het verhaal en heeft deze ingreep veel meer te maken met de intentie om kosten te besparen." Volgende week start het sociaal overleg.