PC-Solidarity gaat met de financiële steun van domeinbeheerder DNS BE de komende drie jaar in ons land minstens 9.000 computers ter beschikking stellen aan educatieve projecten van welzijnsorganisaties die werken met kansarmen.

De organisatie wil op die manier bijdragen tot het dichten van de digitale kloof. Het initiatief werd gelanceerd in de lokalen van de vzw Arktos in Leuven in aanwezigheid van prins Filip.

Uit onderzoek blijkt dat in ons land bijna 2 miljoen Belgen nog nooit een computer hebben gebruikt en 2,6 miljoen nog nooit op internet surfte. Deze digitale kloof treft vooral de inactieve bevolking. Zo heeft 40 procent van de werklozen en tweederde van de 55-plussers nog nooit het internet gebruikt. Ook het opleidingsniveau speelt een rol. Bijna 60 procent van de laaggeschoolden gebruikte nog nooit het internet.

In aanmerking voor steun komen socio-educatieve organisaties die zich richten op kansengroepen zoals armoede- en welzijnsorganisaties, jongerenwerking, werkcreatieprojecten en centra voor deeltijds onderwijs.

In de pilootfase werden al 500 pc's geïnstalleerd. Naast computers zorgt PC-Solidarity ook voor opleiding, connectiviteit en ondersteuning. De Koning Boudewijnstichting maakt een selectie uit de kandidaten. Een eerste projectoproep loopt af op 19 maart, maar in september wordt een tweede gelanceerd.

PC-Solidarity is de Belgische projectwerking van Close the Gap, een organisatie die vijf jaar geleden werd opgericht door VUB-studenten en momenteel activiteiten ontplooit in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Olivier Vanden Eynde van PC-Solidarity zegt te hopen dat het project 250.000 Belgen met het internet vertrouwd kan maken. Piet Spiessens van DNS BE, de domeinbeheerder van .be, weigerde bekend te maken hoeveel zijn organisatie in het project investeerde. Ook PC-Solidarity zelf en bedrijven zoals Microsoft dragen financieel bij.

Bron: Belga

PC-Solidarity gaat met de financiële steun van domeinbeheerder DNS BE de komende drie jaar in ons land minstens 9.000 computers ter beschikking stellen aan educatieve projecten van welzijnsorganisaties die werken met kansarmen. De organisatie wil op die manier bijdragen tot het dichten van de digitale kloof. Het initiatief werd gelanceerd in de lokalen van de vzw Arktos in Leuven in aanwezigheid van prins Filip. Uit onderzoek blijkt dat in ons land bijna 2 miljoen Belgen nog nooit een computer hebben gebruikt en 2,6 miljoen nog nooit op internet surfte. Deze digitale kloof treft vooral de inactieve bevolking. Zo heeft 40 procent van de werklozen en tweederde van de 55-plussers nog nooit het internet gebruikt. Ook het opleidingsniveau speelt een rol. Bijna 60 procent van de laaggeschoolden gebruikte nog nooit het internet. In aanmerking voor steun komen socio-educatieve organisaties die zich richten op kansengroepen zoals armoede- en welzijnsorganisaties, jongerenwerking, werkcreatieprojecten en centra voor deeltijds onderwijs. In de pilootfase werden al 500 pc's geïnstalleerd. Naast computers zorgt PC-Solidarity ook voor opleiding, connectiviteit en ondersteuning. De Koning Boudewijnstichting maakt een selectie uit de kandidaten. Een eerste projectoproep loopt af op 19 maart, maar in september wordt een tweede gelanceerd. PC-Solidarity is de Belgische projectwerking van Close the Gap, een organisatie die vijf jaar geleden werd opgericht door VUB-studenten en momenteel activiteiten ontplooit in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Olivier Vanden Eynde van PC-Solidarity zegt te hopen dat het project 250.000 Belgen met het internet vertrouwd kan maken. Piet Spiessens van DNS BE, de domeinbeheerder van .be, weigerde bekend te maken hoeveel zijn organisatie in het project investeerde. Ook PC-Solidarity zelf en bedrijven zoals Microsoft dragen financieel bij. Bron: Belga