Het rapport werd geschreven op vraag van de Londense burgemeester Sadiq Khan en het onderzoekt een reeks scenario's waarbij het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. In het slechtste geval, waarbij er geen overeenkomst kan gevonden worden met de EU, zou het VK 46,8 miljard pond (zo'n 52 miljard euro) aan investeringen verliezen tegenover de status quo. De sectoren die het hardst zouden worden getroffen zijn de bankenwereld (119.000 minder jobs) en de wetenschappelijke en technologische sector, met 92.000 minder jobs tegen 2030.

Volgens het rapport is een van de grootste problemen met een Brexit zonder goede afspraken, dat wetenschap en technologie minder fondsen zullen krijgen. Het VK krijgt veel investeringen van de EU, onder meer in de vorm van dotaties voor wetenschappelijke onderzoekers.

Het rapport werd geschreven op vraag van de Londense burgemeester Sadiq Khan en het onderzoekt een reeks scenario's waarbij het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. In het slechtste geval, waarbij er geen overeenkomst kan gevonden worden met de EU, zou het VK 46,8 miljard pond (zo'n 52 miljard euro) aan investeringen verliezen tegenover de status quo. De sectoren die het hardst zouden worden getroffen zijn de bankenwereld (119.000 minder jobs) en de wetenschappelijke en technologische sector, met 92.000 minder jobs tegen 2030. Volgens het rapport is een van de grootste problemen met een Brexit zonder goede afspraken, dat wetenschap en technologie minder fondsen zullen krijgen. Het VK krijgt veel investeringen van de EU, onder meer in de vorm van dotaties voor wetenschappelijke onderzoekers.