Technologiefederatie Agoria telt in ons land nog 9300 niet ingevulde ict-vacatures. Dat blijkt uit een enquête bij bedrijven en overheden.

Volgens Agoria werken in ons land 157.100 mensen met een ict-functie. Vorig jaar waren dat er nog 150.500. Maar, zo klinkt het, nog steeds geraken ict-vacatures niet ingevuld. Vorig jaar telde Agoria 7960 niet-gevulde ict-vacatures, dit jaar zijn dat er weer 9300. De sectorfederatie zegt dat ons land zo 1 miljard euro per jaar misloopt in het BBP.

Het gaat vooral over business ict-analysts en consultants, ict-projectmanagers, system & application software developers en system (hardware & software) developers.

Agoria heeft vier punten genoteerd om het tekort aan te pakken. De organisatie wil jongeren stimuleren om te kiezen voor ict-gerelateerde opleidingen en dito jobs. In het onderwijs moet ict zoveel mogelijk in het lessenpakket worden geïntegreerd. Agoria wil ook werkzoekenden met hulp van instanties als VDAB, Actiris en Forem opleiden en heroriënteren naar ict. Ook het aan de slag houden van oudere ict'ers staat hoog op het prioriteitenlijstje.

Technologiefederatie Agoria telt in ons land nog 9300 niet ingevulde ict-vacatures. Dat blijkt uit een enquête bij bedrijven en overheden. Volgens Agoria werken in ons land 157.100 mensen met een ict-functie. Vorig jaar waren dat er nog 150.500. Maar, zo klinkt het, nog steeds geraken ict-vacatures niet ingevuld. Vorig jaar telde Agoria 7960 niet-gevulde ict-vacatures, dit jaar zijn dat er weer 9300. De sectorfederatie zegt dat ons land zo 1 miljard euro per jaar misloopt in het BBP. Het gaat vooral over business ict-analysts en consultants, ict-projectmanagers, system & application software developers en system (hardware & software) developers. Agoria heeft vier punten genoteerd om het tekort aan te pakken. De organisatie wil jongeren stimuleren om te kiezen voor ict-gerelateerde opleidingen en dito jobs. In het onderwijs moet ict zoveel mogelijk in het lessenpakket worden geïntegreerd. Agoria wil ook werkzoekenden met hulp van instanties als VDAB, Actiris en Forem opleiden en heroriënteren naar ict. Ook het aan de slag houden van oudere ict'ers staat hoog op het prioriteitenlijstje.