Hoewel software-uitgever Intermission in 1993 al werd afgesplitst van A&ES, een Brusselse rekruterings- en detacheringsbedrijf voor it'ers, werd het onlangs overgenomen door dat laatste.

Volgens consultant Christophe Lageos was 2008 een "schitterend" jaar voor A&ES en dat dankt het bedrijf voornamelijk aan zijn ervaring en expertise.

De overname van Intermission en een dozijn ontwikkelaars gespecialiseerd in programmeertalen (Java, J2EE, ...), Oracle Financials, en infrastructuur en BI gebeurde na een kapitaalverhoging. "Dankzij die overname kunnen we onze diensten diversifiëren, profiteren van recurrente contracten voor grote klanten en het voortbestaan van het bedrijf verzekeren", aldus Christophe Lageos. A&ES heeft overigens besloten te investeren in nieuwe afzetgebieden, waaronder energieleveranciers in de brede zin van het woord, ziekenfondsen en staatsbedrijven.

Volgens de consultant is het orderboek van A&ES goed gevuld voor het eerste semester van 2009, maar er komen geen voorspellingen voor de rest van het jaar. Crisissen komen en gaan, aldus Lageos, en zijn bedrijf heeft er zich altijd doorheen geworsteld. "De juiste man/vrouw rekruteren, op het juiste moment en voor een precieze functie, is een vak op een zich. Toevallig is het ook ons vak." Het merendeel van de bestaande jobsites zijn volgens hem maar "een zootje". A&ES beheert een bestand met 15.000 kandidaten en heeft een eigen zoeksysteem ontwikkeld.

Hoewel software-uitgever Intermission in 1993 al werd afgesplitst van A&ES, een Brusselse rekruterings- en detacheringsbedrijf voor it'ers, werd het onlangs overgenomen door dat laatste. Volgens consultant Christophe Lageos was 2008 een "schitterend" jaar voor A&ES en dat dankt het bedrijf voornamelijk aan zijn ervaring en expertise. De overname van Intermission en een dozijn ontwikkelaars gespecialiseerd in programmeertalen (Java, J2EE, ...), Oracle Financials, en infrastructuur en BI gebeurde na een kapitaalverhoging. "Dankzij die overname kunnen we onze diensten diversifiëren, profiteren van recurrente contracten voor grote klanten en het voortbestaan van het bedrijf verzekeren", aldus Christophe Lageos. A&ES heeft overigens besloten te investeren in nieuwe afzetgebieden, waaronder energieleveranciers in de brede zin van het woord, ziekenfondsen en staatsbedrijven. Volgens de consultant is het orderboek van A&ES goed gevuld voor het eerste semester van 2009, maar er komen geen voorspellingen voor de rest van het jaar. Crisissen komen en gaan, aldus Lageos, en zijn bedrijf heeft er zich altijd doorheen geworsteld. "De juiste man/vrouw rekruteren, op het juiste moment en voor een precieze functie, is een vak op een zich. Toevallig is het ook ons vak." Het merendeel van de bestaande jobsites zijn volgens hem maar "een zootje". A&ES beheert een bestand met 15.000 kandidaten en heeft een eigen zoeksysteem ontwikkeld.