Een op de twee IT'ers zegt open te staan voor een nieuwe job. Toch nam het aantal latente jobzoekers tijdens de coronaperiode niet significant toe. Dat blijkt uit de jaarlijkse Salarisenquête van Data News.

De klokkenluidster van Facebook, die eerder anoniem getuigde in The Wall Street Journal, werd zondag geïnterviewd voor het Amerikaanse informatieprogramma '60 minutes'. Ze heet Frances Haugen, is 37 en nam in mei ontslag, nadat ze duizenden pagina's met intern onderzoek had gekopieerd. 'De versie van Facebook die vandaag bestaat verscheurt onze maatschappijen en veroorzaakt etnisch geweld'.

Een artikel van ProPublica suggereert dat de belofte van end-to-end encryptie bij WhatsApp niet klopt omdat er meer dan duizend moderatoren berichten controleren. De waarheid is een stuk genuanceerder, maar WhatsApp leest niet proactief je chatberichten.

Wat ooit begonnen is als de favoriete munteenheid van hackers en ander cybergespuis, groeit de laatste jaren stevig aan populariteit in bredere kringen. Bitcoin kent u van de ransomware-aanvallen, maar u kan er ook Tesla's mee kopen (soms, als Elon Musk daar zin in heeft), of videogames. Hoe werkt dat? Een gidsje.

Outsourcing blijft in trek. Van een negatieve impact door covid-19 is bijvoorbeeld geen sprake. Belgische bedrijven blijven zeer tevreden over hun outsourcingspartners en plannen nog meer uit te besteden.

Nieuwe spelconsoles zijn vaak een vehikel voor nieuwe technologie, en met de PlayStation 5 is dat niet anders. Zo komt Sony met Tempest 3D AudioTech voor de console, een technologie die geluiden erg accuraat en in 3D rondom de speller moet zetten.

Hoe stop je een cyberaanval? Mark Hughes van DXC Technology vertelt hoe zij omgingen met een ransomware-aanval op hun netwerk. Wat hebben zij er uit geleerd wat ook voor ons nuttig kan zijn?