Aandeelhouders keuren naamsverandering Proximus goed: ‘Dit was de laatste aandeelhoudersvergadering van Belgacom’

© PVL
Pieterjan Van Leemputten

Op de aandeelhoudersvergadering van Belgacom hebben de aandeelhouders met 99,94 procent de naamsverandering van Belgacom naar Proximus goedgekeurd. CEO Dominique Leroy zei dat de rebranding 4 à 5 miljoen euro goedkoper is uitgevallen dan de verwachte 20 miljoen euro.

“Als alles goed gaat, is dit de laatste aandeelhoudersvergadering van Belgacom en heten we u volgend jaar welkom op de aandeelhoudersvergadering van Proximus,” zei bestuursvoorzitter Stefaan De Clerck bij aanvang van de bijeenkomst.

Dat bleek vooral een formele kwestie, want zo’n 99,94 procent keurde de naamsverandering goed. Ook gerelateerde stemmingen, over de naamsverandering in de statuten, vormden geen probleem.

De naam Proximus werd in maart vorig jaar voorgesteld als commercieel merk, gevolgd door een nieuw logo in september. Maar het telecombedrijf trekt die lijn nu ook formeel door, waardoor de naam Belgacom definitief verdwijnt. “We streven naar een gevoel van coherentie en transparantie om ook in onze bedrijfsnaam naar Proximus te gaan,” zegt ceo Dominique Leroy.

De goedkeuring door de aandeelhouders zelf was geen probleem voor de aanwezigen in de zaal. Nu moet er enkel nog een Koninklijk Besluit volgen. Tegen 22 juni wordt binnen de groep alles omgedoopt in de systemen van de groep. Ook de beursticker van het bedrijf zal tegen dan veranderen van BELG naar PROX.

Gevraagd naar het kostenplaatje van de naamsverandering, verduidelijkte Leroy dat minder is uitgegeven dan de vooropgestelde 20 miljoen euro. “We hebben maar 15 à 16 miljoen betaald, 11 miljoen voor operationele kosten zoals kleding, advertising en winkels en 5 miljoen voor aanpassingen in de IT-systemen. Er is veel intern gedaan.”

De bijeenkomst overliep verder de hoogtepunten uit het jaarverslag en daarbij kwamen ook de nieuwe en vertrekkende bestuurders aan bod. NMBS-baas Jo Cornu stopt als onafhankelijk bestuurder omdat hij de leeftijdsgrens van zeventig jaar heeft bereikt. Hij wordt vervangen door Martin De Prycker, die onder meer twintig jaar voor Alcatel-Lucent werkte en ook een tijdlang ceo van Barco was. Ook het mandaat van Theo Dilissen, die de staat vertegenwoordigt in de raad ven bestuur, liep op die reden af op 28 februari, maar omdat er nog geen opvolger is aangeduid, wordt zijn mandaat stilzwijgend verlengd.

Alle stemmingen werden doorgaans door zo’n 99 procent van de aanwezigen goedgekeurd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content