Aandeelhouders van de Nederlandse ict-dienstverlener Ordina spreken zich op 1 december 2011 uit over de uitgifte van nieuwe aandelen voor een bedrag van 40 miljoen euro en een nieuwe bankkrediet van 55 miljoen euro.

De stemming van de aandeelhouders is het sluitstuk van de herfinanciering van Ordina, waaraan het management de afgelopen maanden heeft gewerkt. De aandelenemissie bestaat uit twee delen. Aandelen ter waarde van 4,2 miljoen euro worden ondergebracht bij investeringsmaatschappij Project Holland Fonds. Voor het resterende bedrag worden aandelen aangeboden aan bestaande aandeelhouders.

Mocht de vraag van beleggers tegenvallen, dan zal investeerder Project Holland Fonds extra aandelen afnemen. Hierdoor heeft de investeerder na de emissie een belang van minimaal 21 en maximaal 29,9 procent van de aandelen Ordina in handen.

Project Holland Fonds is een dochteronderneming van Rabobank en verzekeraar Delta Lloyd. De onderneming startte halverwege 2009 met een kapitaal van 200 miljoen euro met als doel het ondersteunen van kwalitatief goede Nederlandse ondernemingen die door de kredietcrisis in de problemen zijn gekomen. Door een beroep te doen op pensioenfondsen moet het beschikbare kapitaal oplopen tot één miljard euro. Het fonds nam tot nu toe al belangen in bedrijven als transportonderneming Dockwise, detacheerder DPA en ingenieursbureau Oranjewoud.

Het is al enkele jaren onrustig bij Ordina, dat al verschillende keren nieuwe aandelen uitgaf om leningen te kunnen betalen. Ook vertrok onlangs ceo Ronald Kasteel. Hij werd vervangen door Stépan Breedveld. In België moest country manager Hans Vets begin dit jaar onverwacht het bedrijf verlaten. Hij werd vervangen door Franky Van Damme.

In samenwerking met Computable

Aandeelhouders van de Nederlandse ict-dienstverlener Ordina spreken zich op 1 december 2011 uit over de uitgifte van nieuwe aandelen voor een bedrag van 40 miljoen euro en een nieuwe bankkrediet van 55 miljoen euro. De stemming van de aandeelhouders is het sluitstuk van de herfinanciering van Ordina, waaraan het management de afgelopen maanden heeft gewerkt. De aandelenemissie bestaat uit twee delen. Aandelen ter waarde van 4,2 miljoen euro worden ondergebracht bij investeringsmaatschappij Project Holland Fonds. Voor het resterende bedrag worden aandelen aangeboden aan bestaande aandeelhouders. Mocht de vraag van beleggers tegenvallen, dan zal investeerder Project Holland Fonds extra aandelen afnemen. Hierdoor heeft de investeerder na de emissie een belang van minimaal 21 en maximaal 29,9 procent van de aandelen Ordina in handen. Project Holland Fonds is een dochteronderneming van Rabobank en verzekeraar Delta Lloyd. De onderneming startte halverwege 2009 met een kapitaal van 200 miljoen euro met als doel het ondersteunen van kwalitatief goede Nederlandse ondernemingen die door de kredietcrisis in de problemen zijn gekomen. Door een beroep te doen op pensioenfondsen moet het beschikbare kapitaal oplopen tot één miljard euro. Het fonds nam tot nu toe al belangen in bedrijven als transportonderneming Dockwise, detacheerder DPA en ingenieursbureau Oranjewoud. Het is al enkele jaren onrustig bij Ordina, dat al verschillende keren nieuwe aandelen uitgaf om leningen te kunnen betalen. Ook vertrok onlangs ceo Ronald Kasteel. Hij werd vervangen door Stépan Breedveld. In België moest country manager Hans Vets begin dit jaar onverwacht het bedrijf verlaten. Hij werd vervangen door Franky Van Damme. In samenwerking met Computable