Het Leuvense technologiebedrijf Option gaat zijn geplande kapitaaloperatie uitvoeren via een aandelenuitgifte, die start "op of rond 7 december". Door te kiezen voor een aandelenuitgifte staan de bestaande aandeelhouders voor een verwatering.

Dat schrijft De Tijd. Dat Option zo'n 20 miljoen wil ophalen was al langer bekend. De mogelijkheid bestond echter dat het geld werd gezocht in durfkapitaalkringen. Financieel directeur John Patrick Ziegler liet eerder in een kranteninterview verstaan dat zowel een publieke, een private als een gecombineerde kapitaalverhoging mogelijk was.

Maar het management kreeg private geldschieters blijkbaar niet overtuigd van het nieuwe project, aangezien het nu een compleet publieke kapitaalverhoging wordt, stelt De Tijd vast. Dat betekent verwatering voor de aandeelhouders. Details over de operatie zullen "ten gepaste tijde" worden bekendgemaakt. Topman Jan Callewaert, die meer dan 17 procent van de aandelen in handen heeft, heeft de intentie om al zijn rechten uit te oefenen.

Option wil het geld gebruiken om de kapitaalstructuur van het bedrijf te versterken, de reorganisatie te ondersteunen en om de nieuwe businessstrategie te implementeren.

Bron: Belga

Het Leuvense technologiebedrijf Option gaat zijn geplande kapitaaloperatie uitvoeren via een aandelenuitgifte, die start "op of rond 7 december". Door te kiezen voor een aandelenuitgifte staan de bestaande aandeelhouders voor een verwatering. Dat schrijft De Tijd. Dat Option zo'n 20 miljoen wil ophalen was al langer bekend. De mogelijkheid bestond echter dat het geld werd gezocht in durfkapitaalkringen. Financieel directeur John Patrick Ziegler liet eerder in een kranteninterview verstaan dat zowel een publieke, een private als een gecombineerde kapitaalverhoging mogelijk was. Maar het management kreeg private geldschieters blijkbaar niet overtuigd van het nieuwe project, aangezien het nu een compleet publieke kapitaalverhoging wordt, stelt De Tijd vast. Dat betekent verwatering voor de aandeelhouders. Details over de operatie zullen "ten gepaste tijde" worden bekendgemaakt. Topman Jan Callewaert, die meer dan 17 procent van de aandelen in handen heeft, heeft de intentie om al zijn rechten uit te oefenen. Option wil het geld gebruiken om de kapitaalstructuur van het bedrijf te versterken, de reorganisatie te ondersteunen en om de nieuwe businessstrategie te implementeren. Bron: Belga