De commotie die eind 2012 ontstond rond het nieuwe privacybeleid van Instagram blijkt dramatische gevolgen te hebben gehad: in een maand tijd viel het aantal dagelijkse Instagram-gebruikers terug van 16,3 miljoen naar 7,6 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van AppStats.

Op 18 december 2012 kondigde Instagram nieuwe gebruikersvoorwaarden aan voor 2013, waarin stond dat het bedrijf de foto's van zijn gebruikers ongevraagd en zonder compensatie mocht doorverkopen.

Hoewel Instagram dit felomstreden nieuwe beleid enkele dagen later al terugschroefde, heeft de fotodienst in een maand tijd ruim de helft van zijn dagelijks actieve gebruikers verloren, van 16,3 miljoen dagelijkse Instagrammers voor het incident naar 7,6 miljoen nu.

Het betreft hier voor alle duidelijkheid niet het aantal maandelijkse gebruikers. Dat neemt nog steeds gestaag toe.

De commotie die eind 2012 ontstond rond het nieuwe privacybeleid van Instagram blijkt dramatische gevolgen te hebben gehad: in een maand tijd viel het aantal dagelijkse Instagram-gebruikers terug van 16,3 miljoen naar 7,6 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van AppStats. Op 18 december 2012 kondigde Instagram nieuwe gebruikersvoorwaarden aan voor 2013, waarin stond dat het bedrijf de foto's van zijn gebruikers ongevraagd en zonder compensatie mocht doorverkopen. Hoewel Instagram dit felomstreden nieuwe beleid enkele dagen later al terugschroefde, heeft de fotodienst in een maand tijd ruim de helft van zijn dagelijks actieve gebruikers verloren, van 16,3 miljoen dagelijkse Instagrammers voor het incident naar 7,6 miljoen nu. Het betreft hier voor alle duidelijkheid niet het aantal maandelijkse gebruikers. Dat neemt nog steeds gestaag toe.