Het aantal gevallen van skimming in België is sterk gedaald. Vorig jaar waren er 1.141 gevallen, in de eerste negen maanden van dit jaar zijn er slechts 63 genoteerd.

Dat bericht La Libre Belgique. De daling komt er volgens de krant omdat sinds 17 januari geen geld meer afgehaald kan worden buiten Europa met een Maestro/Bancontact-kaart. Het aantal gevallen van skimming kende de afgelopen jaren nog een forse stijging. In 2008 waren er 244 gevallen en twee jaar later al meer dan duizend.

Bij skimming kopiëren dieven, meestal afkomstig uit de Oostbloklanden, de magneetstrip van een bankkaart. Via een kleine camera aan een geldautomaat slagen ze erin ook de geheime code te bemachtigen. Daarna kunnen de dieven een valse kaart aanmaken en daar in het buitenland geld mee afhalen, bijvoorbeeld in Azië of de VS, waar de elektronische chip minder ingeburgerd is.

Bron: Belga

Het aantal gevallen van skimming in België is sterk gedaald. Vorig jaar waren er 1.141 gevallen, in de eerste negen maanden van dit jaar zijn er slechts 63 genoteerd. Dat bericht La Libre Belgique. De daling komt er volgens de krant omdat sinds 17 januari geen geld meer afgehaald kan worden buiten Europa met een Maestro/Bancontact-kaart. Het aantal gevallen van skimming kende de afgelopen jaren nog een forse stijging. In 2008 waren er 244 gevallen en twee jaar later al meer dan duizend. Bij skimming kopiëren dieven, meestal afkomstig uit de Oostbloklanden, de magneetstrip van een bankkaart. Via een kleine camera aan een geldautomaat slagen ze erin ook de geheime code te bemachtigen. Daarna kunnen de dieven een valse kaart aanmaken en daar in het buitenland geld mee afhalen, bijvoorbeeld in Azië of de VS, waar de elektronische chip minder ingeburgerd is. Bron: Belga