Tegen het einde van het jaar zullen er wereldwijd zo'n vier miljard gsm-abonnementen zijn, zo blijkt uit gegevens van de Duitse sector vereniging Bitkom.

Wat het aantal toestellen wereldwijd betreft, is de kaap van vier miljard al lang gerond. De nu bekendgemaakte cijfers verwijzen echter naar het aantal in gebruik zijnde telefoonnummers. De data komen van de Duitse industrie-vereniging Bitkom, die zich baseerde op gegevens van het Berlijnse Informatie-Technologie Observatorium. Met een wereldbevolking die momenteel geschat wordt op 6,8 miljard, betekent dit dat drie op de vijf mensen een gsm zullen gebruiken.

"De sterkste groei van het gsm-gebruik zien we in de opkomende landen", aldus Friedrich Joussen van Bitkom. In India alleen al wordt verwacht dat het gebruik van mobiele telefoons met 32 procent zal stijgen tot 457 miljoen mensen. In Brazilië wordt een groei van 14 procent verwacht, voor China is dit 12 procent, tot 684 miljoen gebruikers.

In de industrielanden, met een meer volwassen markt, zijn de groeiverwachtingen veel meer bescheiden. De Europese Unie heeft nu al meer gsm-contracten dan inwoners. Daarom richt de industrie zich er nu op het aanbieden van mobiel internet via de geavanceerde UMTS-technologie.

Bron: Belga

Tegen het einde van het jaar zullen er wereldwijd zo'n vier miljard gsm-abonnementen zijn, zo blijkt uit gegevens van de Duitse sector vereniging Bitkom. Wat het aantal toestellen wereldwijd betreft, is de kaap van vier miljard al lang gerond. De nu bekendgemaakte cijfers verwijzen echter naar het aantal in gebruik zijnde telefoonnummers. De data komen van de Duitse industrie-vereniging Bitkom, die zich baseerde op gegevens van het Berlijnse Informatie-Technologie Observatorium. Met een wereldbevolking die momenteel geschat wordt op 6,8 miljard, betekent dit dat drie op de vijf mensen een gsm zullen gebruiken. "De sterkste groei van het gsm-gebruik zien we in de opkomende landen", aldus Friedrich Joussen van Bitkom. In India alleen al wordt verwacht dat het gebruik van mobiele telefoons met 32 procent zal stijgen tot 457 miljoen mensen. In Brazilië wordt een groei van 14 procent verwacht, voor China is dit 12 procent, tot 684 miljoen gebruikers. In de industrielanden, met een meer volwassen markt, zijn de groeiverwachtingen veel meer bescheiden. De Europese Unie heeft nu al meer gsm-contracten dan inwoners. Daarom richt de industrie zich er nu op het aanbieden van mobiel internet via de geavanceerde UMTS-technologie. Bron: Belga