Het aantal niet-ingevulde ict-vacatures in ons land stijgt lichtjes van 14.000 naar 14.250, aldus sectorfederatie van de technologische industrie Agoria. Die zegt verrast te zijn dat het cijfer nog steeds zo hoog ligt. De ict-arbeidsmarkt groeide met 6500 jobs.

De ict-arbeidsmarkt is het voorbije jaar gegroeid met 6500 jobs, zo meldt Agoria. In totaal telt die nu 147.500 mensen, verspreid over 4 sectoren: overheid, industrie, diensten en de ict-sector zelf. De reden van de groei valt volgens Agoria enerzijds te zoeken bij de grootscheepse aanwerving van jongeren, maar anderzijds ook bij het langer aan het werk houden van oudere ict'ers. Mooi voorbeeld zou de FOD Financiën zijn, die zo'n 200 Cobol-programmeurs een cursus Java biedt.

Het aantal openstaande ict-vacatures is daarentegen stabiel gebleven met een lichte stijging naar 14.250 stuks. Christian Vanhuffel, directeur van Agoria ICT, zei op de persconferentie blij te zijn met de groei van de ict-arbeidsmarkt, maar sprak van "een verrassing dat het aantal niet-ingevulde ict-vactures nog steeds zo hoog ligt"

De meest gezochte profielen zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar. Op de eerste plaats staat de ict business analist & consultant, gevolgd door de infrastucture analist & architect, de system developer en de project manager.

Agoria onderstreept dat outsourcing geen oplossing is voor de schaarste op de ict-arbeidsmarkt, omdat volgens de federatie een lokale marktaanpak nog steeds essentieel is. Ze meldt voorts dat ze eind deze maand samen met haar leden een grootscheepse imagocampagne zal starten.

Het aantal niet-ingevulde ict-vacatures in ons land stijgt lichtjes van 14.000 naar 14.250, aldus sectorfederatie van de technologische industrie Agoria. Die zegt verrast te zijn dat het cijfer nog steeds zo hoog ligt. De ict-arbeidsmarkt groeide met 6500 jobs. De ict-arbeidsmarkt is het voorbije jaar gegroeid met 6500 jobs, zo meldt Agoria. In totaal telt die nu 147.500 mensen, verspreid over 4 sectoren: overheid, industrie, diensten en de ict-sector zelf. De reden van de groei valt volgens Agoria enerzijds te zoeken bij de grootscheepse aanwerving van jongeren, maar anderzijds ook bij het langer aan het werk houden van oudere ict'ers. Mooi voorbeeld zou de FOD Financiën zijn, die zo'n 200 Cobol-programmeurs een cursus Java biedt. Het aantal openstaande ict-vacatures is daarentegen stabiel gebleven met een lichte stijging naar 14.250 stuks. Christian Vanhuffel, directeur van Agoria ICT, zei op de persconferentie blij te zijn met de groei van de ict-arbeidsmarkt, maar sprak van "een verrassing dat het aantal niet-ingevulde ict-vactures nog steeds zo hoog ligt" De meest gezochte profielen zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar. Op de eerste plaats staat de ict business analist & consultant, gevolgd door de infrastucture analist & architect, de system developer en de project manager. Agoria onderstreept dat outsourcing geen oplossing is voor de schaarste op de ict-arbeidsmarkt, omdat volgens de federatie een lokale marktaanpak nog steeds essentieel is. Ze meldt voorts dat ze eind deze maand samen met haar leden een grootscheepse imagocampagne zal starten.