In augustus dit jaar werden enkele tientallen gevallen van fraude bij internetbankieren opgetekend, nu zouden dat er al een honderdtal zijn.

Daarbij werd in totaal 80.000 euro ontvreemd, meldt de Belgische Federatie van de financiële sector Febelfin. De federatie benadrukt het belang van een goede computerbeveiliging én waakzaamheid bij de gebruiker.

"Indien de consument een verdachte transactie opmerkt of zijn sessie internetbankieren plots anders verloopt, kan hij best zijn sessie afsluiten en zijn financiële instelling contacteren", aldus Febelfin.

De federatie meldt dat de fraude mogelijk wordt gemaakt door virussen die zich op de computer van de consument nestelen. Daarom vraagt Febelfin oplettendheid tijdens het uitvoeren van transacties via internetbankieren. "Plaats alleen een juiste elektronische handtekening voor een opdracht die je zelf hebt gevraagd of verwacht, stop de transactie onmiddellijk bij twijfel en contacteer de bank en controleer regelmatig de rekeningstand", luiden de veiligheidstips van de federatie.

De Belgische financiële instellingen vergoeden de getroffen consumenten, tenzij een grondig onderzoek grove nalatigheid zou aantonen, aldus nog Febelfin.

Bron: Belga

In augustus dit jaar werden enkele tientallen gevallen van fraude bij internetbankieren opgetekend, nu zouden dat er al een honderdtal zijn. Daarbij werd in totaal 80.000 euro ontvreemd, meldt de Belgische Federatie van de financiële sector Febelfin. De federatie benadrukt het belang van een goede computerbeveiliging én waakzaamheid bij de gebruiker. "Indien de consument een verdachte transactie opmerkt of zijn sessie internetbankieren plots anders verloopt, kan hij best zijn sessie afsluiten en zijn financiële instelling contacteren", aldus Febelfin. De federatie meldt dat de fraude mogelijk wordt gemaakt door virussen die zich op de computer van de consument nestelen. Daarom vraagt Febelfin oplettendheid tijdens het uitvoeren van transacties via internetbankieren. "Plaats alleen een juiste elektronische handtekening voor een opdracht die je zelf hebt gevraagd of verwacht, stop de transactie onmiddellijk bij twijfel en contacteer de bank en controleer regelmatig de rekeningstand", luiden de veiligheidstips van de federatie. De Belgische financiële instellingen vergoeden de getroffen consumenten, tenzij een grondig onderzoek grove nalatigheid zou aantonen, aldus nog Febelfin. Bron: Belga