Volgens IBM zetten de criminelen het virus Tinba in, een zogeheten 'Trojaans paard', om gebruikers van onlinebanking via gemanipuleerde websites hun toegangsgegevens en geld afhandig te maken.

Tinba zou een variatie zijn op Tiny Banker, ooit het kleinste Trojan-virus ter wereld. Tiny Banker werd vooral gebruikt voor aanvallen op banken in de Verenigde Staten.

IBM meent dat ongeveer de helft van alle infecties met Tinba in Polen plaatsvond (45 procent), dan in Italië (21 pct), Nederland (10 pct) en Duitsland (5 pct).

Volgens IBM zetten de criminelen het virus Tinba in, een zogeheten 'Trojaans paard', om gebruikers van onlinebanking via gemanipuleerde websites hun toegangsgegevens en geld afhandig te maken. Tinba zou een variatie zijn op Tiny Banker, ooit het kleinste Trojan-virus ter wereld. Tiny Banker werd vooral gebruikt voor aanvallen op banken in de Verenigde Staten. IBM meent dat ongeveer de helft van alle infecties met Tinba in Polen plaatsvond (45 procent), dan in Italië (21 pct), Nederland (10 pct) en Duitsland (5 pct).