De Amerikaanse zoekgigant Google zou een bod overwegen op concurrent Yahoo, zo blijkt uit informatie die werd gepubliceerd door The Wall Street Journal.

"Google heeft met minstens twee private-equity firma's gepraat over de mogelijkheid om een eventueel overnamebod op Yahoo te helpen financieren", schrijft de krant op zijn website onder aanhaling van "een bron die op de hoogte is van de situatie". Google had tot hiertoe wel enkel "inleidende" gesprekken over de materie en de mogelijkheid bestaat dat het idee alsnog wordt afgevoerd, luidt het verder.

Eerder liet ook al het Chinese internethandelsplatform Alibaba weten "zeer geïnteresseerd" te zijn om zijn Amerikaanse partner Yahoo over te nemen. Ook was er sprake van dat softwarereus Microsoft en internetconcurrent AOL een oogje hadden laten vallen op het bedrijf.

Het gaat al een tijd niet goed met Yahoo, dat lijdt onder de hevige concurrentie van onder andere Google en Facebook. Sinds begin september zit het internetbedrijf bovendien zonder ceo.

Bron: Belga

De Amerikaanse zoekgigant Google zou een bod overwegen op concurrent Yahoo, zo blijkt uit informatie die werd gepubliceerd door The Wall Street Journal. "Google heeft met minstens twee private-equity firma's gepraat over de mogelijkheid om een eventueel overnamebod op Yahoo te helpen financieren", schrijft de krant op zijn website onder aanhaling van "een bron die op de hoogte is van de situatie". Google had tot hiertoe wel enkel "inleidende" gesprekken over de materie en de mogelijkheid bestaat dat het idee alsnog wordt afgevoerd, luidt het verder. Eerder liet ook al het Chinese internethandelsplatform Alibaba weten "zeer geïnteresseerd" te zijn om zijn Amerikaanse partner Yahoo over te nemen. Ook was er sprake van dat softwarereus Microsoft en internetconcurrent AOL een oogje hadden laten vallen op het bedrijf. Het gaat al een tijd niet goed met Yahoo, dat lijdt onder de hevige concurrentie van onder andere Google en Facebook. Sinds begin september zit het internetbedrijf bovendien zonder ceo. Bron: Belga