De Canadese telecomleverancier Aastra zet zijn overnametocht verder en koopt voor 70 miljoen euro de bedrijfsafdeling van Ericsson over. Eerder heeft het ook het Zwitserse Ascotel, het Franse Matra en het Duitse DeTeWe overgenomen.

Met de overname van Ericsson Enterprise Communications haalt Aastra ceo Tony Shen een grote vis binnen. De afdeling telt 630 medewerkers, verspreid over 30 landen. Het staat voor een omzet van ruim 300 miljoen euro. Voor België heeft de overname niet zoveel impact, vertelt Ericsson voorzitter Jean-Marc Engels. Ericsson Enterprise telt in ons land één werknemer (channel manager) staat hier voor een omzet van zowat 5 miljoen euro en telt een 3.000-tal klanten. Die werden in 2001 al overgeheveld naar de partners Damovo en BusinessCom. Belangrijke Ericssonklanten van Damovo zijn Voo, Volvo, Sanoma en de Société Wallonne des Eaux.

Het belang van Aastra, dat zijn Belgische zetel in Diegem heeft, neemt wel toe. Het is leverancier van alle Dexia-filialen, koekjesfabriek Lu, de stad Charleroi, het Waalse TEC en de Rijkswacht.

De Canadese telecomleverancier Aastra zet zijn overnametocht verder en koopt voor 70 miljoen euro de bedrijfsafdeling van Ericsson over. Eerder heeft het ook het Zwitserse Ascotel, het Franse Matra en het Duitse DeTeWe overgenomen. Met de overname van Ericsson Enterprise Communications haalt Aastra ceo Tony Shen een grote vis binnen. De afdeling telt 630 medewerkers, verspreid over 30 landen. Het staat voor een omzet van ruim 300 miljoen euro. Voor België heeft de overname niet zoveel impact, vertelt Ericsson voorzitter Jean-Marc Engels. Ericsson Enterprise telt in ons land één werknemer (channel manager) staat hier voor een omzet van zowat 5 miljoen euro en telt een 3.000-tal klanten. Die werden in 2001 al overgeheveld naar de partners Damovo en BusinessCom. Belangrijke Ericssonklanten van Damovo zijn Voo, Volvo, Sanoma en de Société Wallonne des Eaux. Het belang van Aastra, dat zijn Belgische zetel in Diegem heeft, neemt wel toe. Het is leverancier van alle Dexia-filialen, koekjesfabriek Lu, de stad Charleroi, het Waalse TEC en de Rijkswacht.